Diari Més

Onze empreses s'han presentat per esborrar el rastre de l'A-7 a la ciutat

L’Ajuntament ha preadjudicat les obres a Transmaber SL per un pressupost molt menor a l’inicial

Imatge de l'antic traçat de l'autovia A-7 al seu pas per la Vall de l'Arrabassada.

Onze empreses s'han presentat per esborrar el rastre de l'A-7 a la ciutatCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total d’onze empreses han volgut optar a l’adjudicació de les obres per recuperar la topografia original del traçat de l’autovia A-7 al seu pas per la Vall de l’Arrabassada i la zona propera als terrenys del Nàstic, que va quedar en desús arran de la construcció del nou traçat de l’A-7, per part del Ministerio de Fomento, entre la Móra i Tarragona.

L’Ajuntament va realitzar ahir l’obertura de pliques, i l’empresa preseleccionada per dur a terme els treballs ha estat Transmaber SL. Aquesta, ha presentat un pressupost molt menor a l’inicial. El consistori havia fixat els costos de les actuacions en 677.882 euros (IVA inclòs). L’empresa, però, ha rebaixat aquest pressupost en més de 400.000 euros. Així doncs, esborrar el rastre de l’antiga A-7 costaria, a l’Ajuntament, 270.000 euros.

L’empresa té cinc dies per justificar aquesta rebaixa en el pressupost, perquè tal com han informat fonts municipals, «ha presentat una oferta que podria ser considerada anormal o desproporcionada», una pràctica que acostuma a ser habitual en aquest tipus de tràmits. De fet, ha succeït el mateix amb l’adjudicació de les obres de la piscina olímpica. En el cas que els tècnics municipals acceptin la justificació, el consistori podria adjudicar les obres a Transmaber SL a principis del mes d’octubre.

Les obres tindrien una durada de dos mesos. Tot fa pensar, si els tràmits segueixen el tempo adequat, que els terrenys de l’antiga variant de l’A7 recuperarien la seva topografia original abans que acabi el 2017.

tracking