Diari Més

Les obres per «dignificar» l'Auditori del Camp de Mart s'iniciaran el 2018

El Metropol no programarà cap activitat després de Santa Tecla i les taquilles es traslladaran al Teatre Tarragona

L'envelat de l'Auditori, dissenyat per una empresa italiana, requereix d'un manteniment.

Les obres per «dignificar» l'Auditori del Camp de Mart s'iniciaran el 2018CG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Auditori del Camp de Mart serà sotmès a una profunda operació de maquillatge per posar-ho al dia i poder convertir-se, en un futur no excessivament llunyà, en un centre que haurà de convertir-se en el motor de la creació cultural de Tarragona. Això ho va dir ahir el regidor de Cultura, Josep Maria Prats, en una roda de premsa en la qual també va referir-se a la profunda remodelació a què serà sotmès el Teatre Metropol. Prats va dir que «dignificarem l’Auditori i l’obrirem al públic quan estigui en condicions», però no va fer públic cap calendari. Prats també va anunciar que, com a resultat de les obres que es duran a terme al Metropol, les taquilles es traslladaran al Teatre Tarragona i seran operatives a partir del 16 de setembre.

La futura reobertura de l’Auditori del Camp de Mart, ara amb l’escena tancada a les representacions, comportarà «poder acollir espectacles diversos i, també, activitats estables», va dir Prats, qui va afirmar que el seu objectiu és que la intervenció pugui començar en el curs del pròxim any. La profunda remodelació a la que serà sotmés l’Auditori «la farem sense presses perquè volem que quedi bé», va subratllar el regidor de Cultura del consistori tarragoní.

Prats va anunciar que l’Ajuntament ha d’encarregar un estudi per arranjar l’envelat que cobrix l’Auditori, que passades més de dues dècades des de la seva instal·lació s’ha deteriorat i cal posar al dia. Fins i tot, fa uns anys l’envelat va haver de ser reparat a causa d’uns trets de pistola que es van fer de manera programada per poder treure l’aigua acumulada durant un fort aiguat que va caure sobre la ciutat de Tarragona.

A més d’actuar en l’envelat, Prats va detallar que l’objectiu és intervenir en els vestidors, els seients i els lavabos, entre altres elements del teatre, a més de construir una passarel·la per poder fer les tasques de càrrega i descàrrega de material.

El Metropol tanca per obres

El Teatre Metropol també serà sotmès a una profunda reforma. No serà la primera, ja que als anys noranta l’arquitecte Josep Maria Llinàs va dirigir una intervenció per poder recuperar per a la ciutat aquesta obra modernista de Josep Maria Jujol. Prats va informar que, després de les festes de Santa Tecla, ja no es programarà cap espectacle a l’escenari de la Rambla Nova, amb l’objectiu d’iniciar unes obres pressupostades en 300.000 euros.

El projecte es durà a terme en dues fases. La primera, pressupostada en 200.000 euros, haurà d’estar finalitzada el 31 de desembre i consistirà en la substitució dels actuals seients, millora de l’escenari i de l’enllumenat, a més dels finestrals, entre altres actuacions. Per a l’any vinent, s’arranjarà el vestíbul amb la finalitat que aculli un espai dedicat al modermisme i, també, serà un punt d’informació cultural. El pressupost serà de 100.000 euros. Prats va dir que «tenim la voluntat de dignificar el Metropol», en el marc d’una nova política de les arts escèniques. Cal dir que les taquilles del Metropol desapareixeran i, a partir del 16 de setembre, s’habilitarà un espai específic al Teatre Tarragona.

tracking