Diari Més

L'entorn de la platja Llarga, un espai que «acumula brossa durant l'estiu»

Els veïns lamenten l’incivisme de la gent, però també la deixadesa per part de l’Ajuntament

En imatge, els contenidors ubicats a darrera de la zona dels apartaments Jardí i Mediterrani, a tocar de la platja.

L'entorn de la platja Llarga, un espai que «acumula brossa durant l'estiu»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entorn de la platja Llarga és, segons els veïns de la zona, un espai que «acumula brossa durant tot l’estiu». Amb l’arribada de l’època estival i dels primers usuaris, comencen a aparèixer les primeres ampolles de plàstic, algunes llaunes i també bosses. Quan comença el mes de juliol, l’estat de la zona empitjora, i els contenidors s’omplen de capses de cartró, ampolles de vidre i restes de menjar. El mes d’agost acaba d’emplenar els voltants d’aquest espai natural de brossa de tot tipus, des de paelles fins a cadires de platja. «I quan arriba el mes de setembre, absolutament tots els voltants de la Llarga estan plens de brossa», assegurava la Cristina García, veïna resident, durant els mesos d’estiu, als apartaments ubicats a la zona central de la platja.

Són precisament els veïns els que més pateixen aquesta barreja d’«incivisme» per part de la gent i de «deixadesa» per part de l’Ajuntament de Tarragona. «Quan sortim a passejar veiem brossa que porta al mateix lloc setmanes, fins i tot mesos, i que ningú no fa res per recollir-la», deia García. Els tres punts més conflictius són els següents: la zona de contenidors ubicada darrere dels apartaments, al centre de la platja; l’altre espai de contenidors, situat al darrere de les moreres, al costat del Iot; i l’abocador ubicat a la zona boscosa que hi ha a tocar de la benzinera Jaume I, darrere dels càmpings de la Llarga.

«Calen més contenidors»

Una de les possibles solucions que segons els veïns posaria remei a la situació seria la d’instal·lar més contenidors durant els mesos d’estiu. «Els restaurants aboquen aquí totes les seves deixalles i els operaris de l’Ajuntament que netegen la platja també, per aquest motiu s’omplen tan ràpid», apuntava l’Enric García, també veí dels apartaments ubicats al costat dels contenidors. El mateix García expressava que «la gent no som curosos amb l’entorn», però subratllava que «cada any aquesta zona està més deixada, i això és culpa de l’Ajuntament». «Això sí, després, quan arribin les tortugues, ho netejaran tot», bromejava la Cristina.

Un altre dels punts fatídics és la zona boscosa que hi ha al costat de la benzinera Jaume I, darrera dels càmpings de la Llarga. Es tracta d’un espai per on transita molta gent que ja es va netejar l’any passat, però que enguany s’ha tornat a transformar en un abocador. Actualment hi ha restes d’obra, com també persianes, cadires i d’altres elements domèstics. Amb tot, els veïns desitgen que aquesta situació canviï el el més aviat possible i que s’hi posi solució.

tracking