Diari Més

Vigilants de seguretat es manifesten al marge dels sindicats per demanar millores salarials i socials

Una seixantena d'ells s'han concentrat davant de l'estació de trens

Els manifestants, amb pancartes.

El col·lectiu dels vigilants de seguretat exigeix més mesures de protecció i un plus salarial de perillositatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una seixantena de vigilants de seguretat s'han concentrat aquest migdia a les portes de l'estació de trens de Tarragona per reivindicar millores salarials i demanar més mesures de protecció, com ara armilles antibales. La concentració, que es va fer al marge dels sindicats del sector, és la prèvia a la manifestació convocada per al 27 de setembre a Madrid. «Som indigents de la seguretat», van corejar els vigilants, mentre mostraven cartells amb els lemes «Salari digne i plus de seguretat», «Protecció jurídica» o «Una uniformitat i equipament adequat».

Justo Rubio, treballador del sector des de fa catorze anys i un dels portaveus dels concentrats, ha manifestat que s'està negociant el conveni dels vigilants de seguretat i la previsió és que «hagi una retallada dels sous i dels beneficis socials, amb la qual cosa augmentarà la precarització». Els treballadors també reclamen «protecció jurídica, perquè en sentim abandonats per part del Ministeri de l'Interior i la patronal». Rubio va afirmar que la llei de seguretat privada «ens obliga a fer més accions amb menys mitjans, ja que no disposem ni d'armilles antibales».

Un vigilant de seguretat privada cobra de mitjana «entre 1.000 i 1.100 euros al mes, comptant les hores extres, que no arriben a 8 euros bruts, i els plusos», ha remarcat Rubio, qui ha afegit que «les grans empreses concurses a la baixa i això repercuteix en el personal, amb els seus salaris i no aplicar mesures de seguretat».

tracking