Diari Més

Medi Ambient

Veïns de Boscos i de la Budellera denuncien la presència d'abocadors

No estan satisfets amb els resultats que han produït les trucades fetes al Telèfon Verd de l’Ajuntament per informar de l’acumulació de deixalles

Deixalles localitzades en les proximitats del Col·legi Mare Nostrum, a les Pedreres de Ca Balet.

Veïns de Boscos i de la Budellera denuncien la presència d'abocadorsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No és la primera vegada que veïns de la zona de Boscos i de la Budellera denuncien davant l’Ajuntament la presència d’abocadors il·legals en aquest entorn natural del terme municipal de Tarragona. Aquest col·lectiu tem que la presència de divers material pugui originar un incendi en una zona amb molta massa arbòria. Una d’aquestes persones s’ha posat en contacte amb aquesta redacció per qüestionar el servei municipal. «Sovint passo caminant per la zona i fa temps que denuncio els abocaments», va dir, per afegir que «recentment he trucat al Telèfon Verd de l’Ajuntament, on em donen l’adreça d’un correu de Medi Ambient, al qual envio la informació acompanyada de fotografies, però tot segueix igual».

Un dels indrets es troba en les proximitats del Col·legi Mare Nostrum, a la vora del camí de la Budellera, en la coneguda com partida de les Pedreres de Ca Balet. «El risc d’incendi és evident i, de fet, fa un temps es va produir un petit foc que, sortosament, no va anar a més», va dir l’informador. En aquest espai hi ha dues coves que en el seu moment «van ser utilitzades per persones d’un campament que es va instal·lar a la zona i que, sembla ser, ara és buit». En els darrers dies, «algú ha retirat els elements de metall, com molls de sofà, i les restes segueixen a lloc», va remarcar.

Per altra banda, els veïns tenen detectat un abocador descontrolat al camí vell de Mas d’Enric, just al costat del pont sobre l’autopista, a l’altura de Boscos. A més d’unes columnes de formigó, hi ha restes d’obra, però l’element més perillós és l’acumulació de branques de pi seques «que porten allà més d’un any i mig, de quan van fer una canalització d’aigua, que, com en l’altre cas, també suposa un alt risc d’incendi, ja que es troben en una zona boscosa», va dir un veí que sovint passa caminant per aquest indret. «En la zona he comptabilitzat fins a catorze abocaments».

El veí que es va posar en contacte amb aquesta redacció va assegurar que, per la seva experiència, «el Telèfon Verd no funciona o, almenys, no ho fa quan truco jo». Confia en una ràpida intervenció de l’Ajuntament per netejar els abocadors «abans que ens hàgim de lamentar de mals majors, sobretot aquest estiu tan calorós i amb poca pluja, fet que facilitaria la combustió del bosc». Situacions com la relatada es produeixen en molts espais del terme municipal a causa de l’acció de persones sense escrúpols.

Aspecte que oferia aquest abocador de Boscos, amb branques de pi, el passat divendres.

Veïns de Boscos i de la Budellera denuncien la presència d'abocadorsCedida

tracking