Diari Més

Tarragona tindrà un nou gegant adaptat per a persones amb capacitats diferents

Dow i el consistori faran realitat una geganta amb una samarreta de color groc, que identifica el col·lectiu 'Festa per a Tothom'

La presentació del projecte va tenir lloc el divendres 26 d'agost a Dow Tarragona, i va comptar amb la presència de Josep F. Ballesteros, alcalde de Tarragona, i Peter Holicki, vicepresident sènior d'Operacions, Fabricació i Enginyeria i Medi Ambient, Salut i Seguretat de Dow Chemical Company, entre d'altres.

Tarragona tindrà un nou gegant adaptat per a persones amb capacitats diferentsAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona tindrà una nova geganta que estarà adaptada per tal que la puguin portar persones amb capacitats diferents. Aquest projecte neix de la col·laboració econòmica entre l'Ajuntament de Tarragona i Dow, i forma part del programa d'integració social 'Festa per a Tothom', que des del 1991 treballa per fer extensives les celebracions de Santa Tecla a tota la ciutadania.

La geganta vestirà una samarreta de color groc llimona, que identifica els membres de ‘Festa per a Tothom’, i durà un programa d’actes de la Festa Major de Santa Tecla. La nova figura representarà el grup ‘Festa per a Tothom’ tant en els actes propis de la Festa Major de Santa Tecla com en altres esdeveniments, tals com concentracions de gegants i figures ciutadanes als barris de Tarragona i en altres municipis.

Persones amb capacitats diferents podran portar la geganta gràcies a les adaptacions que s'hi inclouran. Per exemple, la figura podrà ser portada per persones en cadira de rodes a través d’un mecanisme que s’acobla a l’estructura tradicional de fusta, i que s’agafa a la cadira de rodes amb un sistema basculant. També serà possible que facin ballar aquesta geganta les persones sordes, gràcies a un sistema de senyals lumíniques al revers de la falda que guiarà el portant des de l’exterior. Finalment, les persones invidents també podran ser portadores de la nova geganta tarragonina, gràcies a un sistema sonor de guia des de l’exterior.

La nova geganta de Tarragona serà presentada l’any vinent, en el marc del programa ‘Festa per a Tothom’ de la Festa Major de Santa Tecla 2018. Des d’ara, però, s’activa el procés creatiu d’aquesta figura.

tracking