Diari Més

Tarragona augmenta la seguretat amb pilons de formigó al mercadet de la Rambla

També es van instal·lar el passat diumenge al mercadet de Bonavista

Imatge d'un dels pilons de formigó, pintats de blau, a la Rambla Nova de la ciutat.

Tarragona augmenta la seguretat amb pilons de formigó al mercadet de la RamblaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrils, que han deixat fins al moment un total de 15 morts i més d’un centenar de ferits, han provocat que Tarragona reforci les mesures de seguretat. A banda d’un augment de presència policial, tant de Mossos d’Esquadra com de Guàrdia Urbana, els ciutadans també han pogut veure com s’han instal·lat pilons de formigó a la Rambla Nova durant la celebració del mercadet. La imatge es va poder veure ahir al matí i es repetirà demà, quan els paradistes tornin al carrer.

Els pilons de formigó, pintats de blau, estaven instal·lats en diversos punts de la Rambla. S’ubicaven als passos de vianants i al començament de cada tram de la via, com per exemple al costat de l’estàtua als Herois de 1811. Eren molts els ciutadans que es miraven aquests blocs de formigó amb certa curiositat, pel fet que és poc habitual que aquests pilons es vegin a la ciutat, tot i que ja es van poder veure diumenge al mercadet de Bonavista.

Es tracta d’una mesura que evitaria l’entrada de vehicles a les zones de vianants, un modus operandi que els jihadistes han utilitzat en els darrers mesos per cometre atemptats com el de Niça, Barcelona o Londres. La regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament, Begoña Floria, no va voler donar gaires detalls sobre l’increment de les mesures de seguretat a la ciutat de Tarragona. Segons deia, «del que es tracta ara és de treballar molt i parlar poc» i que «es farà tot el que es consideri adequat». D’altra banda, Floria va voler agrair a la Guàrdia Urbana de Tarragona l’esforç que ha fet durant aquest cap de setmana.

De cara a les festes de Santa Tecla, la regidora subratllava que «han de ser uns dies de gran festa i reivindicació, a favor de la pau i en contra del terrorisme, i encara més tenint en compte que, per primer cop a la història, es van haver de suspendre els actes de Sant Magí».

tracking