Diari Més

Societat

Tarragona acollirà cinc refugiats que han arribat aquest dimecres a Espanya

Un grup de 164 refugiats han arribat a l'Estat, 26 dels quals aniran a Catalunya

L'arribada dels refugiats a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, aquest dimecres.

Tarragona acollirà cinc refugiats que han arribat aquest dimecres a EspanyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona acollirà un total de cinc refugiats, que han arribat aquest mateix dimecres a Espanya. Els cinc formen part d'un grup més nombrós, de 164 persones, que aniran a diferents demarcacions d'arreu de l'Estat. D'aquestes 164 persones, de les quals 66 són menors, 26 aniran a Catalunya:13 a Barcelona, 8 a Girona i les 5 de Tarragona, segons ha informat el ministeri de l'Interior, que ha detallat que fins ara, el nombre total d'acollits és de 1.888.

Aquest grup, segons el mateix Ministeri, està integrat per 115 persones de nacionalitat siriana, 42 iraquians, una del Iemen i 6 apàtrides.

Els 74 homes, 24 dones i 66 menors han aterrat aquest dimecres a l'aeroport de Madrid-Barajas, al voltant de les 14:30 hores. Està previst que 10 siguin acollits a Àlaba, 4 a Astúries, 5 a Àvila, 4 a Càceres, 6 a Cantàbria, 2 a Guipúscoa, 1 a Osca, 36 a Madrid, 15 a Múrcia, 9 a La Rioja, 8 a Salamanca, 6 a Sevilla, 3 a Segòvia, 9 a València, 7 a Valladolid, 5 a Biscaia i 8 a Saragossa, a més dels 26 de Catalunya.

El ministeri ha explicat que el Sistema espanyol d'Acollida i Integració de sol·licitants/beneficiaris de protecció internacional, ofereix als seus beneficiaris la permanència en un centre d'acollida. En aquestes dependències és garanteix als refugiats allotjament, manutenció, assistència jurídica i psicològica, atenció social i assessorament, entre d'altres ajudes.

tracking