Diari Més

L'Ajuntament treu el suport a Barraques per un cartell que critica la Guàrdia Urbana

El consistori, que donava al col·lectiu un generador electrònic i publicitat per aparèixer al programa de festes, demana que es canviï la temàtica

El cartell de les Barraques de Tarragona d'aquest 2017, amb la farse «prou abusos de la Guàrdia Urbana».

L'Ajuntament retira el suport a les Barraques perquè el cartell rebutja la Guàrdia UrbanaBarraques Tarragona - Facebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arran de la recent publicació del cartell promocional de Barraques Tarragona, que se celebren en el marc de les festes de Santa Tecla, la consellera de Festes, Begoña Floria, ha anunciat la retirada del suport municipal a la celebració d’aquests actes, donat que acusen i fan crítica de la tasca d’un servei municipal com és la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Floria va conèixer la campanya dimarts al vespre i ha comunicat al col·lectiu la decisió, després d'un procés de diàleg al llarg de tot el matí per veure si era possible reconduir la situació que, a hores d'ara, no ha estat fructífer per les dinàmiques pròpies de la coordinadora que funciona de manera assembleària.Per tant, el programa de Santa Tecla que es presenta dijous sortirà sense Barraques, ha anunciat la regidora. «Si la coordinadora replanteja la campanya promocional,retira la cartellera actual i la substitueix per una nova que respecti institucionalment l’Ajuntament, tant en xarxes com al carrer, tornarem a donar suport», ha dit Floria.

També els ha demanat «lleialtat» i «el compromís de vetllar com a coordinadora perquè els col·lectius que participen respectin en el recinte de barraques els serveis municipals –inclosa la Guàrdia Urbana–». En aquest sentit la regidora s'ha mostrat oberta a tornar a donar suport a l'acte, malgrat que ha deixat clar que les condicions mínimes són clares.

L’Ajuntament havia donat fins a la una del migdia d'aquest dimecres al col·lectiu de Barraques Tarragona per canviar el lema del cartell d’enguany. En cas contrari, Barraques Tarragona no apareixerà al programa de Santa Tecla, tal com ha succeït.«Us demano el compromís de treure la referència de la campanya 'Prou abusos de la Guàrdia Urbana' tant dels cartells com de qualsevol altre àmbit de Barraques», deia la regidora al col·lectiu. A més, Floria afegia que «també us demano el compromís de no fer crítica directe institucional contra l’Ajuntament de Tarragona, ni contra la feina de cap de les seves àrees».

Floria els recordava que l’Ajuntament ha inclòs, des de fa 12 anys, a Barraques dins els actes de la Festa Major de Santa Tecla i que el consistori «mai ha entrat en el contingut del cartell», atès que «sempre ha hagut un respecte mutu a nivell de relació» entre l’entitat i l’àmbit institucional. «L’any passat el cartell va anar en referència critica als Jocs Mediterranis, i tot i que des del Govern municipal no estaven pas d’acord en el contingut, en cap cas es va dir res perquè es va emmarcar dins l’àmbit de la crítica política», afegia la regidora.

La regidora de Festes feia referència també al «suport» que l’Ajuntament dóna a les Barraques en forma d’«aspectes logístics», tals com un generador electrònic, o a nivell de comunicació i publicitat, «a través del programa de Santa Tecla». Floria expressava també que «tampoc pagueu ni tramiteu permisos municipals d’ocupacio del domini públic perquè va dins del programa de festes». Per aquest motiu, la regidora cloïa el següent: «Us demano aquest compromís que explicitava i també que m’ho feu saber avui mateix abans de la 1 del migdia atès que hem de tancar el programa de Santa Tecla». «En el cas que no estigueu d’acord, cosa que evidentment respectaré, podeu organitzar barraques fora de programa de Santa Tecla i demanant els permisos corresponents», acabava dient Floria, que vinculava el poc temps de reacció a la necessitat de tancar, el més aviat possible, el programa de les festes de Santa Tecla 2017.

tracking