Diari Més

L'Ajuntament canviarà 331 escocells per millorar l'accessibilitat

L’objectiu és impedir que les arrels aixequin el paviment que envolta els arbres plantats als carrers

Imatge d'un dels primers escocells que s'han canviat, al barri de Bonavista.

L'Ajuntament canviarà 331 escocells per millorar l'accessibilitatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria d’Espais Públics de l’Ajuntament de Tarragona està iniciant el procés per cobrir de paviment 331 escocells de la ciutat amb un nou sistema que millora l’accessibilitat. Els escocells són els clots que envolten els arbres plantats als carrers, i que habitualment s’aixequen degut a la força de les arrels. En concret, es canviaran 231 escocells a Bonavista (repartits entre els carrers de Miquel Coll i Alentorn, Camí de la Partió, carrer 7, carrer 8, carrer 21, carrer 22), 78 a l’avinguda Prat de la Riba, aproximadament des de Ramon i Cajal a la plaça imperial Tàrraco i 22 a Via Augusta, des de les escales del Miracle fins a la baixada del Miracle.

Les obres de remodelació es van iniciar la primera setmana d’agost i està previst que les actuacions quedin llestes a mitjans de setembre. Bonavista ha estat el primer espai on s’ha aplicat aquest nou sistema.

«L’objectiu d’aquest nou paviment per cobrir els escocells és millorar l’accessibilitat i evitar que les arrels dels arbres aixequin les rajoles, per aquest motiu hem innovat amb aquests nous escocells, que fins ara no s’havien posat en cap indret de la ciutat», explicava el regidor d’Espais Públics, José Luis Martín.

El nou paviment consisteix en llambordes de formigó armat entrellaçades amb una armadura interior. Aquest nou sistema és resistent a la climatologia, té molta durabilitat i no llisca. Aquests escocells tenen l’espai suficient per captar l’aigua de rec i de la pluja. A més, les peces de les llambordes s’adapten a la mida de cada arbre.

tracking