Diari Més

Tarragona 2018

Centenars de persones coneixen de primera mà l'Anella Mediterrània

La gran avinguda que dóna al nou Palau d’Esports va ser el final d’etapa de la Vuelta i va congregar uns aficionats que van poder veure de prop les obres

El Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània va ser testimoni de la munió de persones que es van donar cita per viure en directe l'arribada de la Vuelta.

Centenars de persones coneixen de primera mà l'Anella MediterràniaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona va aprofitar ahir ser final de la quarta etapa de la Vuelta Ciclista a España per mostrar l’Anella Mediterrània i el seu entorn. L’espai que serà el cor dels Jocs el pròxim any va rebre centenars de ciutadans, arribats de diverses poblacions, motivats per l’atractiu que suposa veure una competició ciclista professional i una prova que suposarà l’adéu d’Alberto Contador. Els aficionats a l’esport del ciclisme van aprofitar que la línia de meta estava situada al final de la llarga recta flanquejada pel nou pavelló, l’antic i les piscines, per familiaritzar-se amb l’Anella Mediterrània.

Tot i la possibilitat de conèixer en persona el contingut del recinte esportiu que acollirà part de les proves dels Jocs Tarragona 2018, el cert és que la majoria de les persones consultades per aquesta redacció van assegurar que havien acudit a l’Anella Mediterrània atrets per la presència de la Vuelta, més que per veure la zona esportiva en fase de construcció. De fet, l’arribada de la cursa va ser l’excusa perfecta per publicitar l’Anella per part de l’Ajuntament, fet que va aconseguir de manera satisfactòria. Els presents van poder veure les obres ja concloses des de l’exterior i amb la molèstia que suposa una alta concentració de persones. Cal dir que el flamant Palau d’Esports, no terminat, només es podia veure des de l’altra banda d’una tanca d’obra i en cap cas es podia visitar el seu interior.

Aprofitar la conjuntura

Ramón i Mari, veïns de Torreforta, van comentar a aquesta redacció que «venim a veure la Vuelta i, també, les obres de l’Anella Mediterrània». Les mateixes paraules va utilitzar Marino, un italià resident a Tarragona que anava acompanyat d’un grup d’amics del seu país. Per la seva banda, Sergi va dir que espera que les instal·lacions esportives «quedin per la ciutat i siguin aprofitades un cop hagin finalitzat els Jocs».

Al nodrit grup de persones que es van ubicar a la recta final de l’etapa, on es va disputar un sprint, va cridar especialment l’atenció poder llegir al terra de l’àmplia avinguda els noms de les ciutats que han estat seu i l’any que van organitzar els Jocs. El panell que informava els ciclistes que es trobaven a dos-cents metres de la meta va coincidir amb Nàpols 1963, i, el dels 150 metres, amb Esmirna 1971.

Més d’una hora abans de l’arribada dels ciclistes, la zona situada més pròxima a la meta ja presentava un bon aspecte. Fins i tot es van situar persones al damunt de les passarel·les que creuen la T-11. A les 16:30 hores, l’spiker va anunciar que els corredors es trobaven a Solivella. Mentre, els aficionats congregats davant el nou Palau d’Esports podia seguir la prova des d’una pantalla gegant. La retransmissió que va fer Televisió Espanyola també va servir per mostrar als espectadors imatges aèries de l’Anella Mediterrània, en les quals dominaven, de manera especial, la imponent presència del nou pavelló i el llac que s’ha construït al sud d’aquest.

L’avinguda de l’Anella Mediterrània va esdevenir un final inèdit d’una etapa ciclista i va demostrar que pot ser un espai idoni per a futures edicions. Els espectadors van poder gaudir d’una còmoda i privilegiada posició.

tracking