Diari Més

Un investigador de l'ICIQ, entre els millors químics orgànics del món

Rubén Martín ha rebut el premi Càtedra Liebig de la Societat de Química alemanya

Imatge de Rubén Martín, guardonat amb

Un investigador de l'ICIQ, entre els millors químics orgànics del mónCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rubén Martín, investigador de l'ICIQ (Institut Català d'Investigació Química, amb seu a Tarragona), ha rebut el premi Càtedra Liebig de la Societat de Química alemanya que reconeix els millors químics orgànics del món.

Segons informa l'ICIQ, Martín també ha rebut aquest any el premi Marcial Moreno de la Reial Societat Espanyola de Química i l'OMCOS, de la Unió Internacional de Química Pura i Aplicada.

La seva investigació se centra a trobar formes de revalorar el CO2, un els principals causants de l'efecte hivernacle.

Mitjançant nous catalitzadors de níquel, ha aconseguit capturar el diòxid de carboni de l'atmosfera i convertir-lo en molècules d'alt valor afegit.

Aquestes noves molècules tenen aplicacions per a les indústries química i farmacèutica com àcids grassos, amides, estirè, alcohols i nanografè.

El guardó de la Càtedra Liebig consisteix en una invitació a un viatge científic per Alemanya, en què el premiat imparteix conferències per centres científics i universitats sobre els seus descobriments.

L'investigador afirma que el mèrit d'aquests premis és gràcies "a l'esforç i la dedicació del meu grup d'investigació, sense el qual hauria estat impossible rebre aquests reconeixements".

L'ICIQ és membre del Barcelona Institute of Science and Technology i un dels centres en investigació química de referència a nivell internacional.

Compta amb dinou grups d'investigació que treballen millorar els processos de producció química, desenvolupament de nous fàrmacs; energies renovables i conversió de CO2 en materials i combustibles d'interès industrial.

tracking