Diari Més

Atemptat Barcelona i Cambrils

La Catedral de Tarragona ret homenatge a les víctimes de Barcelona i Cambrils

L’Arquebisbe de Tarragona ha oficiat una missa solemne en record de les víctimes

L'interior de la Catedral durant l'homilia de l'Arquebisbe Jaume Pujol.

La Catedral de Tarragona ret homenatge a les víctimes de Barcelona i CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Catedral de Tarragona ha acollit, aquest diumenge al migdia, una missa en sufragi per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils del dijous passat. L’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha oficiat la missa, que ha dedicat a les víctimes i a totes les persones, tant ferits com familiars, que han patit l’horror d’aquests atacs.

L’homilia de l’Arquebisbe s’ha sumat al missatge espontani sorgit a Barcelona durant l’acte de rebuig als atacs: «No tenim por». Pujol ha fet referència al Salm 66 demanant «Que Déu s’apiadi de nosaltres i ens beneeixi» i convidant als presents a «confiar en Jesús i en la seva paraula». Pujol ha fet molta incidència en el fet de no tenir por, ja que en aquests moments de patiment «escoltem la veu de Jesús al cor», una veu que ens recorda que és amb nosaltres i que ens ajuda a no tenir por.

El solemne ofici celebrat a la Catedral tarragonina ha unit tots els presents en el record vers les víctimes i també en el rebuig a aquesta mena d’atacs. Uns fets que, malauradament, es produeixen arreu del planeta i que en el cas de Barcelona i Cambrils colpegen «homes i dones del nostre país i molts d'arreu del món, perquè el mal no s'atura davant les fronteres», ha sentenciat Pujol.

Tot i el mal provocat pels atacs dels terroristes, l’Arquebisbe tarragoní no ha abandonat el missatge de misericòrdia de Déu, demanant que els atacants «es converteixin» i puguin rebre el veritable amor de Nostre Senyor: «tant de bo que aquells qui no coneixen el Déu de l'Amor i la Misericòrdia arribin un dia a descobrir la veritable misericòrdia i que Déu vol que tots els homes se salvin i arribin al coneixement de la veritat».

L’homilia de l’Arquebisbe Jaume Pujol ha finalitzant compartint el condol de tots els Bisbes de Catalunya i de la resta de membres eclesiàstics espanyols, convertit en un «crit de solidaritat» que anima a continuar lluitant per fer arribar el bé. Pujol també ha agraït, sumant-se a gran part de la població, la feina realitzada pels membres dels cossos de seguretat i del personal sanitari que han treballat als atemptats.

tracking