Diari Més

Les festes de Santa Tecla es queden sense la tretzena edició de la Cercabirra

Els organitzadors han decidit anul·lar aquest acte perquè, segons diuen en un comunicat, «l’Ajuntament ens va desaconsellar fermament realitzar-la»

Fotografia dels participants de la Cercabirra de l'any passat.

Les festes de Santa Tecla es queden sense la tretzena edició de la CercabirraFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes de Santa Tecla d’enguany no veuran una nova edició de la popular Cercabirra, que enguany compliria tretze edicions i que aplegava més d’un miler de persones als carrers de la Part Alta de Tarragona. Els organitzadors, que van idear aquest correbars l’any 2005, van realitzar ahir un comunicat oficial mitjançant la pàgina de Facebook de l’esdeveniment. Segons asseguren en el mateix l’Ajuntament no ha prohibit l’acte però, durant una reunió amb els organitzadors, el consistori va «desaconsellar fermament» la celebració de la Cercabirra.

Tot i que tal com apunta l’organització «l’Ajuntament ha col·laborat amb nosaltres en els darrers anys», explica que «han canviat d’opinió per dos motius: en primer lloc, que l’acte promou la ingesta de begudes alcohòliques, i en segon, que l’any passat van participar molts tarragonins, van quedar places brutes i fins i tot va haver un altercat amb un detingut». L’organització es defensa argumentant que «cada participant pot beure una canya de cervesa o no fer-ho, ja que existeixen begudes sense contingut alcohòlic a tots els bars participants» i que l’Ajuntament dóna suport, en canvi, a actes com la presentació d’un licor o a la venta de la mamadeta. «L’Ajuntament, doncs, no promou el consum de begudes amb etanol», es pregunta l’organització al comunicat.

D’altra banda, la Cercabirra nega que el detingut l’any passat formés part de la comitiva que participa en l’esdeveniment. «Sabem que l’any passat, unes quantes hores després de la finalització de la Cercabirra, hi va haver un altercat amb un detingut, però reiterem que no tingué res a veure amb l’acte que organitzàvem nosaltres, sinó ben entrada la nit i en una localització que no era part de la ruta», detallen. A més, desmenteixen rotundament que hi hagi hagut mai cap acte incívic: «És cert que cada any hem gaudit més participants de la festa, demostrant que els pelacanyes volem actes populars sense lucre econòmic i oberts a tota la ciutadania, però no és cert que hàgim patit actes d’incivisme o altercats amb presència policial. Això simplement no és cert. La Cercabirra sempre s’ha desenvolupat sense cap acte incívic, i de fet des de la primera edició al 2005 tots els participants lluïm la mateixa samarreta, la qual promou el companyerisme», subratllen.

Pel que fa a la brutícia, l’organització es defensa i explica que «des del 2013 la Cercabirra edita gots de plàstic reutilitzables, els quals són lliurats a tots els participants», una mesura que enguany l’Ajuntament ha adoptat per reduir els residus durant les festes majors.

Per la seva banda, l’Ajuntament expressa que «des de la regidoria de Festes es recorda que el Cercabirra no ha estat mai un acte que hagi format part de la programació oficial de les festes de Santa Tecla». Segons asseguren, «l’Ajuntament no té cap vinculació en l’organització i celebració d’aquest acte. L’any passat, la programació va incloure la festa de cloenda de celebració dels 12 anys que es va fer al carrer Cos del Bou, en cap cas l’acte itinerant conegut com Cercabirra». Els preparatius de l’esdeveniment ja haurien d’haver començat, però enguany Santa Tecla no gaudirà de la Cercabirra.

tracking