Diari Més

Un parc aquàtic al Còs del Bou i un concert al costat del Mercat Central

La Sindriada, el concert dels Mostassa i el tobogan de la Colla Jove van omplir els carrers de la ciutat de festa i bon ambient

Imatge del tobogan aquàtic de la baixada de Pescateria

Un parc aquàtic al Còs del Bou i un concert al costat del Mercat Central

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És difícil trobar-se amb un parc aquàtic en ple nucli antic de la ciutat. Ahir, però, la realitat va superar la ficció i centenars de persones van passar pel tobogan de la Colla Jove, que desafiava el desnivell de la baixada de la Pescateria. També era complicat pensar, almenys fa uns mesos, que a la vora de l’edifici del Mercat Central s’hi podria celebrar un concert de música. La seva remodelació i l’objectiu de l’Ajuntament de Tarragona de dinamitzar la zona, però, va provocar que ahir els Mostassa fessin sonar les seves cançons al costat de paradistes, peix, carns i fruita.

Des de les quatre de la tarda, petits i grans van poder gaudir d’una baixada ràpida i lliscant gràcies al tobogan que va instal·lar la Colla Jove per segon any consecutiu. Somriures i adrenalina van conviure durant tota la tarda, mentre els organitzadors veien com centenars de persones de totes les edats baixaven pel tobogan d’un parc aquàtic improvisat. I a banda de generar felicitat, el tobogan també va servir per col·laborar amb una bona causa. Enguany els assistents van haver d’adquirir una polsera solidària (2 euros) que donava dret a baixades il·limitades. La recaptació s’ha destinat a l’Associació Quilòmetre Zero, entitat social sense ànim de lucre amb projectes a la ciutat.

A les set de la tarda va donar inici un dels actes més tradicionals de les festes de Sant Magí: la Sindriada. Aquest cop al Mercat Central i a la tarda –cal recordar que la Sindriada se celebrava a la Part Alta i en horari nocturn–, els tarragonins van poder gaudir de talls de síndria pel mòdic preu d’un euro. En un ambient familiar, centenars de persones van fer-se amb el seu tall de síndria, que van degustar a l’interior o a l’entorn del Mercat Central. També varen tenir oportunitat, els lectors del Diari Més, d’aconseguir el got de les festes de Sant Magí amb un 20% de descompte, gràcies a la butlleta que durant els darrers dies ha aparegut a les pàgines d’aquest rotatiu.

La Sindriada va ser el preludi d’un dels moments més esperats de la jornada: el concert dels Mostassa. Aquest grup català, guanyador de la cançó de l’estiu de TAC12, va fer vibrar les desenes de famílies que s’havien acostat a la banda dreta del Mercat Central, a tocar del passatge Cobos. Els més petits degustaven encara del tall de síndria que havien adquirit instants abans mentre ballaven a la vora de l’escenari. Per la seva banda, els pares gaudien del concert i de l’estampa dels nens ballant amb un somriure d’orella a orella. Els Mostassa, fidels al rock-pop en català, van aconseguir adaptar-se a la situació i van explotar el seu talent per fer ballar als presents en un horari poc habitual de concert. Les seves lletres sinceres i cuidades expliquen una gran varietat d’històries i parlen, amb una poesia clara i directa, de victòria, derrota, esperança i desesperació.

Pocs minuts després de dos quarts de vuit del vespre l’entorn del Mercat Central començava a buidar-se després d’una jornada on aquest recinte va ser el principal protagonista. La dinamització de Corsini i els voltants ha començat i continuarà quan les obres de remodelació de la plaça hagin finalitzat definitivament, previsiblement a finals d’any.

tracking