Diari Més

Sant Magí es trasllada a les platges amb els concursos populars

La Travessa d’Andròmines i el Concurs Popular de Castells de Sorra, protagonistes del primer dimarts de festes

Travessa d'andròmines de Sant Magí

Travessa d'andròmines de Sant MagíCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agrupament Escolta i Guia Alverna ha tornat a mullar-se, aquest dimarts, a la Platja del Miracle de Tarragona amb motiu de la vuitena Travessa d’andròmines de Sant Magí. En total deu andròmines —més de vuitanta persones— han participat en les dues categories —infantil i adulta— per veure qui era capaç de fer la gimcana per la sorra i per l’aigua sense que li caigués l’aigua de Tarragona. Des de dos quarts d’onze s'han començat a rebre les primeres inscripcions i, a les dotze, s'ha donat el tret de sortida a la prova dels petits.

La Travessa compta amb diversos premis: El participant més veloç (Pepino de mar), el més trampós (Els germans Dalton), els palanganeros (els que aconsegueixen portar més quantitat d’aigua, que han estat els Supervivientes) i la millor decoració (La Estrella de la Muerte dels Pirates de Catalunya). Luís Manjón, representant de la Fundació Alverna, ha valorat l’edició d’enguany molt positivament: «al coincidir amb els dies de pont costa més arrossegar a la gent. Tot i així, el temps ha acompanyat i hem gaudit d’una gimcana molt divertida i molt familiar. Des de la Fundació estem molt contents».

Al matí, concretament a les onze, també s'ha celebrat el 58è Concurs Popular de Castells i Escultures de Sorra, tot un clàssic de les festes de Sant Magí i de l’estiu tarragoní en general. Aquest any s'ha registrat una participació superior a la de l’any anterior, amb més de cinquanta persones construint castells amb la sorra de la platja de l’Arrabassada. El concurs es desenvolupa entre quatre categories: nens individual, nens en grup, grans individual i grans en grup. La categoria infantil arriba fins als 15 anys i els competidors tenen una hora per fer les creacions, una hora menys que la categoria dels grans.

La guanyadora de la categoria infantil individual ha estat Paula Lloret, mentre que el grup infantil que ha aconseguit el primer lloc han estat Els quatre xulos. En grans, el guanyador en categoria individual ha estat en José Maria, que repetia primera posició respecte a l’any anterior. Finalment, els Ferroviaris han estat els guanyadors de la categoria grupal. La presidenta del Club Maginet, Anna Mula, s'ha mostrat molt satisfeta amb la jornada i ha remarcat la modificació del concurs respecte a l’edició passada: «L’any passat els nens i els grans anaven junts en el concurs grupal. Enguany hem decidit separar les dues categories. Tot i la bona fe dels petits, no es podien comparar els castells d’uns i d’altres», ha conclòs.

tracking