Diari Més

Sant Magí

Una marxa nocturna recorrerà el camí de l'Aigua de Sant Magí

L’activitat, anomenada Marxa de l’Aigua, està organitzada pel Club Excursionista Alliberadrenalina i es farà la nit de dissabte a diumenge

El santuari de Sant Magí de la Brufaganya serà el punt de sortida.

Una marxa nocturna recorrerà el camí de l'Aigua de Sant MagíDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Excursionista Alliberadrenalina ha organitzat una nova proposta en el marc de la Festa Major petita de la ciutat. Es tracta de la Marxa de l’Aigua. Els organitzadors la defineixen com una marxa de resistència nocturna i no competitiva que seguirà, la nit d’aquest dissabte cap a diumenge, el camí que fa cada any l’Aigua de Sant Magí des de les Fonts del santuari de Sant Magí de la Brufaganya, a Pontils (Conca de Barberà), fins a arribar a Tarragona.

Així doncs, els participants a la marxa recorreran un trajecte de 65 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 1.950 metres. La marxa, que es farà principalment per camins i senders de terra i que s’espera que tingui una durada màxima de 16 hores, coincidirà amb el punt àlgid de la pluja d’estels de les Persèides, les conegudes Llàgrimes de Sant Llorenç, de manera que els participants podran gaudir-ne durant el seu recorregut.

Un bus recollirà els participants a Tarragona i els durà fins al santuari on començarà la marxa. Aquesta passarà per Esblada, el cim del Montagut a Querol, els municipis d’Aiguamúrcia, Santes Creus, Alió, Vallmoll, Perafort, fins a arribar al Pont del Diable. D’allí enfilaran el camí cap al centre de Tarragona, on els participants arribar a l’Església de Sant Magí, que estarà oberta el dissabte per aquelles persones que hi vulguin entrar.

Es posarà el punt final a la marxa a la plaça de la Pagesia, on s’ha organitzat un vermut electrònic, des de les 12 del migdia fins a les 4 de la tarda, per a rebre a totes aquelles persones que hagin pres part de l’activitat.

La marxa comptarà amb vuit punts d’avituallament al llarg de tot l’itinerari. A més a més, un grup de 50 voluntaris del Club Excursionista Alliberadrenalina s’encarregaran de totes les tasques organitzatives i logístiques de la Marxa per tal d’evitar qualsevol incidència durant l’esdeveniment.

Com en la majoria de marxes, la Marxa de l’Aigua compta amb la seva pròpia samarreta per a l’ocasió. El disseny està fet per la tarragonina Anduluplandu.

tracking