Diari Més

Els primers gegants egipcis de Tarragona s'estrenaran dissabte

Ramses II i Nefertari seran presentats per la Colla Gegantera Passeig Torroja en la propera Trobada de Gegants i Nans de Sant Magí

Aaron Sentís en l'inici del projecte.

Els primers gegants egipcis de Tarragona s'estrenaran dissabteCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte es presentaran els nous gegants egipcis de la Colla Gegantera del passeig Torroja. El Ramses II i la Nefertari ballaran per primera vegada a la plaça de les Cols, dins dels actes programats per la quarta edició de la Trobada de Gegants i Nans de Sant Magí. En l’acte participaran més de seixanta gegants d’arreu de Catalunya i Castelló, en els que també s’hi troba l’altra parella de gegants de la Colla del Passeig Torroja, el Magí i la Tecla. Aarón Sentís, ideòleg del projecte, enfronta la jornada del dissabte amb moltes ganes: «Molt il·lusionats i amb neguit per veure com sortirà tot. Sense dubte, un dia històric per la Colla Gegantera Passeig Torroja».

Els nous gegants egipcis han tingut un procés de construcció d’entre quatre i cinc anys. Els esbossos de la parella de gegants els van fer entre l’Aarón Sentís i el seu pare Ramón Sentís, dos geganters reconeguts a la ciutat de Tarragona. Les joies de Ramses II i Nefertari han sigut obra d’Adrià Malet i l’empresa encarregada de confeccionar el vestuari ha estat El Barato de Reus. A la Botigueta de la Festa, juntament amb Ferran Rei, pare i fill es van encarregar dels últims detalls per deixar els gegants a punt per a la festa del dissabte.

Uns anells significatius

Un dels elements característics dels nous gegants de la ciutat es troba a les mans de la parella. Ramses II porta un anell on s’hi pot veure la roda de carro que fa referència al poble gitano. «Aquest serà un dels trets distintius, perquè tothom sàpiga que la comunitat gitana de Tarragona són els encarregats de portar aquests Gegants Egipcis» explicava Aaron Sentís.

En una de les mans de Nefertari, com a contrapunt, s’hi podrà veure un símbol egipci. «Hem volgut introduir el símbol de la comunitat gitana i també un que faci referència al país d’origen d’aquests gegants, en aquest cas Egipte. El detall escollit per fer-ho ha estat un escarabat» comentava Sentís. La família de l’Aaron és molt coneguda en el món dels gegants a la ciutat de Tarragona. Ell, des de ben petit, gaudeix d’aquesta afició i, ara, destina una gran part del seu temps lliure a la Colla Gegantera Passeig Torroja.

tracking