Diari Més

Les Festes veuran el Lleó de Tarragona més lleuger que mai

El consistori ha destinat més de 9.000 euros a la restauració de diversos elements del Seguici

Cercavila del Seguici Popular de Santa Tecla 2016

La Cercavila del Seguici Popular de Santa TeclaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns dels elements del Seguici Popular de Tarragona han patit un rentat de cara per lluir, millor que mai, durant les festes de Sant Magí i Santa Tecla.Les peces emblemàtiques de la festa que han estat restaurades són el Lleó, la Mulassa -aquests dos van patir caigudes la passada Santa Tecla-, els Turcs i Cavallets, els Nanos Nous i els Nanos Vells, la Cucafera petita, i el Magí de les Timbales, que a causa de l'ús presentaven diversos desperfectes.

L'Ajuntament ha destinat un pressupost total per a la reparació dels elements de 9.587 euros, i les actuacions que s'han dut a terme són les següents:

  • Lleó de Tarragona, AAVV Verge del Carme:l'actuació més important que s'ha dut a terme al Lleó és el canvi de l'estructura interna. Fins ara era de ferro, sent molt pesant, i estava feta malbé, de manera que aras'ha substituït per una nova més lleugera per 1.376,49 euros. A més, la bèstia va patir una caiguda el passat 23 de setembre a l’anada a ofici de Santa Tecla, impactant contra el terra la part esquerra del cos. Aixòva provocar rascades, pèrdues de volum i fissures que s'hanreparat. També s'hanetejattot el Lleói s'han pintatles zones afectades per 971 euros.

  • Mulassa: la passada Santa Tecla i degut a un fort impacte, les dues orelles de la Mulassa es van trencar pel punt d’unió amb el cap. S'hareparat la part de les orelles perduda pel cop i el sistema de fixació, a més de repassar-la i pintar-la per 508,20 euros. A més, a causa deles obres de la Casa de la Festa, realitzades el passat desembre, el coll,el cap i el pèl de la Mulassatenien taques de pintura blanca. S'han netejat i repassat de pintura el cap i el coll, i s'ha fixatnou pèlper 501,42 euros.

  • Turcs i Cavallets, Esbart Santa Tecla: tant els vuit cascos com els vuit escuts de Turcs i Cavallets tenien malmeses les fixacions de pell així com cops, pèrdues de la capa pictòrica, ratllades, fissures, esquerdes, etc. S'ha fetuna restauració integral tant dels cascos dels cavallers com dels escuts de les turques, amb un pressupost de 2.067,76 euros.

  • Els Nanos Nous i els Nanos Vells: a causa dels episodis meteorològics de les ultimes festes i també pel seu ús aquests darrers anys, els nanos nous han patit un desgast i diversosdesperfectes. S'han restaurat íntegrament els sis caps (parelles de Nanos Pescadors, del Nàstic i Xiquets) i elements com les ulleres del Nano del Nàstic o la pestanya del Nano Xiquet. També s’han netejat els vestits dels Nanos Nous, per 408 euros, i dels Nanos Vells, per 1.200.

  • Restauració Cucafera petita: la Cucafera petita tenia un fort cop a la boca, així com desperfectes al cabell i a la cara. S’ha substituït el cabell i s’ha reparat la barbeta. També s’han col·locat les pestanyes (part inferior i superior) i els cabells a les orelles. S’ha restaurat íntegrament el forat de la boca per 862 euros.

  • Restauració i neteja de les sabates del Magí de les Timbales i el patge: les sabates del Magí de les Timbales i del patge i el mosso estaven malmeses per l’ús continuat i mai s’hi havia fet cap inversió. Han costat 301 euros.
  • tracking