Diari Més

Demanar permís per fer un acte de festes a la Part Alta s'ha convertit en una «odissea»

Els actes no inclosos als programes de festes passen a la regidoria de Domini Públic i aquesta denega la petició per complir el decret aprovat al Ple

Instant del vermut musical celebrat al carrer Còs del Bou durant el Sant Magí de 2016.

Demanar permís per fer un acte de festes a la Part Alta s'ha convertit en una «odissea»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bars i restaurants que volen organitzar actes en motiu de les festes majors de la ciutat estan patint «molts problemes» per incloure els esdeveniments al programa. És el cas de la pizzeria Cal Peter i la banda de jazz tarragonina Stromboli Jazz Band. Des de feia cinc anys, el restaurant organitzava un vermut musical el matí de Sant Magí al carrer del Còs del Bou. Enguany, però, s’han trobat amb la negativa per part de l’Ajuntament. «Mai havíem tingut cap problema però aquest 2017 ens han denegat el permís», explicaven Raül Cid, membre del grup, i Peter Martínez, propietari del restaurant.

A principis de juny, Cid i Martínez van fer la petició per inscriure el vermut musical al programa d’actes de Sant Magí. A finals del mes de juny, ambdós van rebre la negativa de la regidoria de Festes, que no va acceptar l’acte. «Ens van dir que com era un acte d’un negoci particular i se celebra a la Part Alta havíem de tenir el vistiplau de la regidoria de Domini Públic», explicava Cid. Els organitzadors van dirigir-se a l’àrea de Domini Públic per fer el registre pertinent i uns dies més tard va aparèixer el programa d’actes de Sant Magí, on el seu acte no apareixia. «Ningú no ens va dir res, ningú no ens va informar de res. De sobte, va sortir el programa de Sant Magí sense el nostre acte, i nosaltres encara no teníem la resposta de Domini Públic», detallava Cid.

El problema rau en què l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC) va enviar la petició que havia d’arribar a Domini Públic altre cop a la regidoria de Festes. «El nostre registre va quedar en un llimbs, i al final, l’un per l’altre, el vermut musical que celebrem des de fa cinc anys s’ha denegat», lamentava Martínez.

Més dificultats i taxes

Cid assegurava que altres anys el procés començava i acabava fent la petició per inscriure l’acte al programa. «Nosaltres ens apuntàvem, sortíem al programa i celebràvem el vermut musical sense cap tipus de problema», deia.

La història, però, ha canviat. Si la regidoria de Festes no inclou l’acte al programa i deriva els particulars i les entitats a Domini Públic, el més probable és que l’acte quedi denegat. El motiu és que aquesta àrea ha de complir el decret aprovat pel Ple Municipal que acordava la descentralització dels actes de la Part Alta. I, a banda d’haver de moure’s entre dues regidories, els organitzadors del vermut musical han hagut de fer front a una taxa per realitzar el registre a Domini Públic, motiu pel qual els costos passen de la gratuïtat als prop de 60 euros.

Amb tot, Cid criticava que «estem treballant tot l’any per fer actes culturals a la ciutat i ara no podrem fer un vermut que era gairebé en acústic, perquè només portàvem un petit altaveu per la veu principal». El membre d’Stromboli Jazz Band argumentava que «mai hem rebut cap queixa per part del veïnat» i subratllava que «no estem fent sobresaturació del programa d’actes de Sant Magí».

tracking