Diari Més

La retirada d'un gual per culpa de La Vuelta Ciclista genera crítiques a Campclar

Els veïns asseguren que «els cotxes van molt ràpid i les cadires de rodes no podran creuar»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La retirada d’un gual amb motiu del pas de La Vuelta a España pel barri tarragoní de Campclar ha generat crítiques entre alguns veïns. Es tracta d’un gual de formigó que es va construir fa prop de sis anys després d’un seguit de reivindicacions per part del veïnat. «Els vehicles que sortien de la T-11 i es dirigien al poliesportiu per aquest carrer del barri circulaven molt ràpid, i vam haver de lamentar diversos accidents», explicava Rafael Orellana, veí de la zona.

La Vuelta a España travessarà el barri el proper 22 d’agost. L’etapa començarà a Escaldes-Engordany i finalitzarà a l’Anella Mediterrània de la ciutat. Per aquest motiu, la direcció de carrera es va posar en contacte amb l’Ajuntament i van mantenir una trobada amb l’Associació de Veïns de Campclar. La retirada del gual no va suposar un gran problema per l’Associació, perquè tal com expressava el seu president, Jesús Espejo, «només era un gual i esperem que el tornin a construir tan bon punt hagi acabat la Vuelta».

La retirada del mateix, però, ha aixecat polseguera. Orellana assegurava que «les persones en cadira de rodes no podran creuar perquè ha quedat un graó bastant alt entre la vorera i la carretera». D’altra banda, criticava que «vam esforçar-nos molt per aconseguir la construcció del mateix», i lamentava que «per una carrera ciclista s’hagi hagut de treure». Segons deia, «ara els cotxes tornaran a passar molt ràpid pel carrer, tal com succeïa fa anys, i tenim por que torni a haver-hi accidents». Abans que es construís el gual, diversos vehicles van impactar contra els fanals i els arbres ubicades al final del carrer, i aquest va ser un dels motius de la reclamació dels veïns.

D’altra banda, Rafael Orellana criticava que «ningú no ens ha notificat que retirarien el gual». A més, el mateix reclamava la col·locació d’un gual provisional de plàstic per evitar accidents i facilitar el pas a les persones amb mobilitat reduïda. «Pels veïns això serà un problema greu fins al dia 22, així que lluitarem perquè en posin un provisional», sentenciava.

Per la seva banda, Jesús Espejo manifestava que «La Vuelta és un esdeveniment molt important per Tarragona, i per aquest motiu vam creure que havíem d’ajudar en tot el possible». Des del seu punt de vista, «la retirada d’un gual no és preocupant». «Només ens hauria preocupat si haguessin començat a treure tots els guals del barri», subratllava el president de l’entitat veïnal. Espejo assegurava que «si dies després de la Vuelta el gual no torna a ser a lloc, reclamarem amb l’Ajuntament la seva construcció».

tracking