Diari Més

Mobilitat

El rastre de l'antiga A-7 al seu pas pel Nàstic s'esborrarà abans de 2018

Les obres s’han licitat amb un pressupost de 677.882 euros i l’objectiu és recuperar la topografia

Imatge de l'antic traçat de l'autovia A-7 al seu pas per la Vall de l'Arrabassada.

El rastre de l'antiga A-7 al seu pas pel Nàstic s'esborrarà abans de 2018Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’autovia A-7 al seu pas per la Vall de l’Arrabassada i la zona propera als terrenys del Nàstic va quedar en desús arran de la construcció del nou traçat de l’A-7, per part del Ministerio de Fomento, entre la Móra i Tarragona. El rastre de l’antiga autovia s’esborrarà abans que acabi l’any, després que l’Ajuntament hagi licitat les obres per esborrar-lo, amb un pressupost de 677.882 euros (IVA inclòs).

L’objectiu de les obres és recuperar la topografia original del terreny on se situa la variant en desús. Les obres previstes es poden dividir en dos grans grups: d’una banda, l’enderroc de les estructures de formigó armat existents, i de l’altra, la realització dels moviments de terra necessaris per a recuperar la topografia original. Quan s’adjudiquin les actuacions, l’empresa adjudicatària tindrà un termini de dos mesos per executar-les. Es tracta d’un projecte d’urbanització que l’Ajuntament ha qualificat «d’urgent», motiu pel qual l’empresa constructora disposarà d’un màxim de dos mesos per esborrar el rastre de l’antiga autovia A-7.

Pel que fa a l’eliminació de les estructures, cal recordar que a l’antic traçat de l’A-7 se situen dues obres de pas a cada sentit de la circulació per tal de salvar dos passos inferiors, i caldrà enderrocar-los. L’altre eix principal de les obres, el moviment de terres, se centrarà en desmuntar el tram en terraplè de l’autovia i en emplenar amb el material extret el tram en desmunt de la mateixa. D’altra banda, pel que fa al tram inferior de l’A-7, ja desmuntat, s’ompliran de terra els trams en desmunt dels enllaços i s’anivellarà el terreny existent per a permetre un correcte drenatge de la plataforma. El terreny a desmuntar és, en la seva majoria, de roca.

Val a dir que l’Ajuntament de Tarragona no té previst fer cap moviment de terres a l’extrem sud-oest del terreny. Allà hi ha una zona verda i un pipi-can, equipaments que no es veuran afectats per les obres.

Els terrenys sobre els que se situa aquest tram d’autovia són de titularitat municipal. Es troben dins de l’àmbit del PMU 13b, Turó de la Budallera sud, i del PMU 34, Gimnàstic de Tarragona-Assabassada. Ben aviat, el traçat recuperarà la seva imatge original.

tracking