Diari Més

Via pública

Aparcar a la platja Llarga és una «missió impossible» amb l'arribada del mes d'agost

Els usuaris asseguren que les millores de l’Ajuntament «no s’han notat», els cotxes tornen a aparcar als vorals de la carretera i el camí es col·lapsa

Imatge d'una de les zones d'aparcaments plena, realitzada ahir al matí en hora punta.

Aparcar a la platja Llarga és una «missió impossible» amb l'arribada del mes d'agostCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aparcar a la platja Llarga quan arriba el mes d’agost és una «missió impossible». Així ho asseguraven diversos conductors ahir al matí als voltants de la zona de les moreres, un dels espais on es permet aparcar. La problemàtica, tal com expressaven els conductors, «no és nova». «Cada any és el mateix. Avui hem vingut a les vuit del matí i per això hem pogut aparcar, però si arribes més tard, és impossible», assegurava l’Alex Burjalés, que sortia de la platja a les dotze del migdia, moment en què el l’arribada de cotxes s’accentua.

Amb més de trenta graus de temperatura i en ple mes d’agost, els conductors esperen pacients –en la gran majoria dels casos– a què s’alliberi alguna plaça d’aparcament. Les opcions per deixar el cotxe a la platja Llarga s’han reduït, després que l’Ajuntament hagi restringit l’entrada dels vehicles a la zona de les dunes per preservar l’espai natural. Així doncs, des de l’entrada de la Ciutat Residencial, els conductors poden aparcar a la zona de les moreres, al costat del Mirall d’Estiu o a la vora del Iot.

La solució quan tots els aparcaments legals estan plens passa per deixar el vehicle als vorals de la carretera. És aleshores quan el camí comença a col·lapsar-se. L’arribada de vehicles coincideix amb la sortida d’altres, que marxen de la platja o bé no han trobat aparcament i realitzen un canvi de sentit. Vista la situació que es crea quan arriba el mes d’agost, l’Amalia Aguilar ha decidit baixar a la platja caminant o en motocicleta. És resident de la urbanització Boscos Tarragona, i segons assegurava, «és un luxe baixar caminant». Aguilar manifestava que «està tot molt malament», però subratllava que «el problema també és de la gent, perquè s’ha mal acostumat a deixar el cotxe just a la vora de la sorra, i això tampoc hauria de funcionar així». «Prefereixo baixar caminant a què posin més pàrquings», sentenciava.

A hores d’ara, els usuaris de la platja que s’hi desplacen en vehicle són molts. El Jose María Bruguera explicava que «nosaltres venim aviat per trobar aparcament i marxar quan tothom arriba, al migdia». Bruguera opinava que «caldria fer millores», i ho exemplificava amb l’aparcament asfaltat de cala Romana, tot i que considerava que construir un pàrquing asfaltat seria una decisió «egoista», per la zona on es troba la Llarga.

Les millores de l’Ajuntament

La regidoria de Medi Ambient havia realitzat, de cara aquest estiu, un seguit d’actuacions a la zona d’aparcaments de la Llarga per lluitar contra el caos que s’hi generava. Es van senyalitzar amb uns cartells les entrades i les sortides de les zones de pàrquing, i es van delimitar amb una corda i pals de fusta aquells espais protegits, a banda d’incrementar l’espai d’aparcament i netejar la zona. Les actuacions sumaven un total de 60.000 euros, aproximadament. Amb tot, però, els usuaris asseguraven que no han notat les millores. «S’ha de preparar bé la zona i netejar-la», expressava Juan Sánchez. «No s’han notat millores i tot segueix igual», criticava l’Alex Burjalés.

Detall d'un instant de col·lapse al camí d'entrada a la platja.

Aparcar a la platja Llarga és una «missió impossible» amb l'arribada del mes d'agostCristina Aguilar

tracking