Diari Més

Sant Magí ja es respira al carrer del Portal del Carro

La penjada del ‘toldo’ dóna l’inici simbòlic a les festes del copatró tarragoní

Els voluntaris dels Bombers i la confraria que han penjat el tendal del Portal del Carro.

Sant Magí ja es respira al carrer del Portal del CarroCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ja inicia la recta final per a l’arribada de les festes de Sant Magí, copatró de la ciutat. «Quan veiem el Portal del Carro tapat vol dir que Sant Magí ja és a prop». Així ho ha reconegut Adolf Quetcuti, president de la confraria de Sant Magí després de la tradicional penjada del ‘toldo’ per part de voluntaris dels Bombers de la Generalitat de Tarragona i d’un grup de confrares. Així, el carrer on es troba la capella dedicada al Sant més conegut de Tarragona ja està preparat per a la celebració de les festes en honor seu.

Quetcui ha explicat al Diari Més que la celebració de Sant Magí a la capella i a la confraria sempre comença el dia 9 d’agost, una novena abans del dia del patró: «sempre intentem tenir el ‘toldo’ posat el cap de setmana abans de la novena perquè sinó començarien les festes i ens trobaríem amb que encara ens faltaria fer una tasca que realment és molt laboriosa». D’aquesta manera, amb l’inici de les celebracions, el tendal que cobreix gran part del carrer del Portal del Carro, es converteix en un refugi per tota aquella gent que gaudeix de la festa o acudeix i participa a les misses i s’ha de quedar fora ja que la capella sobrepassa el seu aforament màxim.

Tant el carrer com la capella i la pròpia confraria ja estan esperant que arribi el dia de la novena, tal com ha reconegut Quetcuti: «Tenim tota la infraestructura a punt. La capella ja està arreglada i ho estem preparant tot per a la baixada i l’arribada de l’aigua de Sant Magí». El president de la confraria ha explicat que la penjada del tendal «és la part més externa» de les preparacions i un indicatiu inequívoc de la immediatesa de l’arribada de la setmana gran de Sant Magí.

tracking