Diari Més

La reparcel·lació de les Parcel·les Iborra s'aprova inicialment

Els veïns han celebrat que tot segueixi endavant i que l’Ajuntament faci les passes necessàries

Imatge de les Parcel·les Iborra, ubicades al costat de l'antiga circumval·lació.

La reparcel·lació de les Parcel·les Iborra s'aprova inicialmentDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reparcel·lació del polígon d’actuació urbanística 102, anomenat popularment Parcel·les Iborra, s’ha aprovat inicialment. La Junta de Govern Local, en la sessió ordinària celebrada el dia 29 de juny de 2017 va acordar, entre d’altres, aprovar inicialment el projecte de reparcel·lació del polígon d’actuació urbanística 102 i sotmetre’l a informació pública.

Les persones afectades i d’altres possibles interessades poden consultar, a l’Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà, l’expedient i el projecte de reparcel·lació. També poden presentar al·legacions o suggeriments en el termini d’un mes després de la publicació de l’anunci, realitzada el 19 de juliol.

Es tracta del primer pas abans de la urbanització definitiva de la zona, que hauria d’arribar, en principi, abans de la celebració dels Jocs Mediterranis. Aquest era l’objectiu de l’Ajuntament de Tarragona i del regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà. No serà fins l’arribada d’aquest segon pas, que també comportarà la desaparició de la circumval·lació, encara abandonada, quan els veïns de la zona hauran de fer front als costos d’urbanització.

«Estem satisfets»

L’aprovació inicial de la reparcel·lació ha agafat a la majoria dels veïns de Parcel·les Iborra de vacances. Per aquest motiu, encara no han pogut revisar amb claredat el projecte de reparcel·lació. Tot i això, la primera impressió entre el veïnat és positiva. La Noemí Batisté, veïna de la zona, expressava que «estem contents que el projecte segueixi endavant».

La mateixa explicava que a partir d’aquest moment, serà cada veí qui haurà de veure com ha quedat la reparcel·lació. «Es tracta d’un fet individual de cadascú», deia. Les sensacions són «bones» i celebrava que «l’Ajuntament vagi fent les passes necessàries».

Quan arribi el segon pas, la urbanització de la zona, els veïns hauran d’afrontar els costos de la mateixa. Les primeres xifres parlaven de 700.000 euros, a repartir entre els propietaris dels terrenys. Batisté, però, encara no volia parlar d’urbanització ni de xifres. Ara per ara, l’única xifra orientativa que existeix és la de la reparcel·lació. «Són uns costos estimats, però encara els hem d’acabar de mirar perquè la majoria dels veïns estem de vacances», relatava Batisté. Caldrà esperar als propers mesos per veure com actua l’Ajuntament i el veïnat.

tracking