Diari Més

Els actes per celebrar l'11-S es faran, probablement, fora de la Part Alta

La Coordinadora 11 de setembre critica que «hi ha molts problemes» i que «l’Ajuntament prohibeix a segons quins sectors»

La Diada mobilitza 110.000 persones a Tarragona

La Diada mobilitza 110.000 persones a TarragonaAnna Fortuny

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou capítol de prohibicions per part de l’Ajuntament de Tarragona. Si dilluns s’anunciava que el tradicional concert de Santa Tecla del 20 de setembre sortiria de les muralles, concretament de la plaça de la Font, ahir es feia públic que el consistori traslladarà, probablement, els actes de la Diada Nacional de Catalunya. Aquests, organitzats per la Coordinadora 11 de setembre, tenien lloc al carrer Merceria i a la plaça de les Cols. Tot i que encara no se sap on se celebraran, fonts municipals manifestaven que la intenció és dur-los a una altra part de la ciutat.

La portaveu de la Coordinadora, Roser Calaf, informava que van demanar els permisos per realitzar els actes, que se celebren a la Part Alta des de fa vuit anys, el passat 16 de maig. Un mes després, el 13 de juny, el consistori va comunicar a l’entitat que no podrien tenir lloc en aquest emplaçament. «Per part del servei de mobilitat i convivència, vist el contingut de la documentació presentada, es posa de manifest que l’ocupació dels diversos espais indicats de la Part Alta en el conjunt i la tipologia de les activitats sol·licitades resulta desproporcionada respecte els usos i interessos generats d’aquesta zona de la ciutat i contradictòria amb la restringida disponibilitat d’espais públics que ja de per si presenta la Part Alta degut a l’alta afluència de visitants», dictava el comunicat.

El mateix dia 13 de juny, la Coordinadora va presentar un recurs per intentar trobar una solució i aconseguir el permís. No ha estat fins aquest dimarts que l’Ajuntament s’ha tornat a pronunciar, i ha convocat als membres de l’entitat a una reunió per la propera setmana. «Sempre hem demanat els mateixos espais, el carrer Merceria i la plaça de les Cols. Fa vuit anys que ho fem allà i no havíem tingut problemes», assegurava Calaf. Aquesta negativa per part del consistori ha sorprès els membres de la Coordinadora.

La portaveu manifestava que es tracta d’un «afer polític» i es preguntava per què els altres anys no hi havia hagut cap problema, però enguany, amb el dia 1 d’octubre a l’horitzó, sí. D’altra banda, Calaf subratllava que la Plataforma Farts de Soroll, que porta un any reclamant el trasllat d’actes de la Part Alta a altres indrets de la ciutat, no ha demanat la reubicació dels actes de la Diada. «Estan d’acord que es faci aquesta festa», expressava Calaf.

A l’espera de què se celebri la reunió del proper dia 9, la Coordinadora està «a l’expectativa». Cal recordar que un dels actes que tradicionalment programa aquesta entitat pel dia 11 de setembre és una cercavila i, per tant, haurien de tornar a demanar permisos. «Creiem que no han de marxar de la Part Alta perquè és un lloc idoni per celebrar l’Onze de setembre. No cal tallar el trànsit, queda molt al centre de la ciutat i sempre s’ha realitzat aquí», manifestava Calaf.

En el cas que finalment s’hagi de trobar un nou emplaçament, la portaveu de la Coordinadora assegurava que «no estarem d’acord», i recalcava que «ens molestarà molt». «La dinàmica d’aquest Ajuntament és prohibir les coses a segons quins sectors de la ciutadania», criticava Calaf. La prohibició dels actes de l’Onze de setembre a la Part Alta és una nova mostra de la intenció de l’Ajuntament d’alleugerir els esdeveniments a aquesta zona de la ciutat, tot i que en aquest cas, també hi hagi un rerefons polític.

tracking