Diari Més

cultura

Les havaneres i la festa de l'escuma clouen les festes del barri del Port

La principal novetat era la recuperació de la Cucafera, que va gaudir de la seva ‘Despertada’

Instant de la festa de l'escuma que es va celebrar ahir a la tarda.

Les havaneres i la festa de l'escuma clouen les festes del barri del PortCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes del barri del Port 2017 van acabar ahir amb la festa de l’escuma, el concurs de truites i les tradicionals havaneres acompanyades de rom cremat. Aquests tres actes van servir per cloure tres dies de festes farcits d’esdeveniments, que van comptar amb la presència d’una protagonista molt especial que reapareixia, després d’alguns anys, als carrers del barri del Port: la Cucafera. Aquesta bèstia tan reconeguda dins el Seguici Popular tarragoní va gaudir de la seva Despertada, acte que amb el que van començar de manera extraoficial les festes d’enguany. La de dijous va ser la primera sortida de l’any de la Cucafera, com a primer passatge de la llegenda, amb una cercavila pels carrers del barri a ritme de la xaranga.

Divendres va tenir lloc el pregó a càrrec del responsable de comunicació de Repsol, Josep Maria Beltran. Va ser un acte accidentat, degut a un incendi que es va originar a una cuina del carrer Rebolledo i que va interrompre momentàniament l’arrencada oficial de les festes.

Dissabte va tenir lloc la tercera edició del concurs Quina Tapa!, que va continuar amb un sopar de carmanyola i la revetlla musical. Finalment, ahir, les festes del barri del Port van acabar amb la festa de l’escuma, el concurs de truites i les havaneres.

tracking