Diari Més

Neteja

El cercle Podem de Sant Pere i Sant Pau recull quilos de brossa del barri

Un equip de quinze persones va fer una batuda a la zona verda ubicada al costat de la Muntanyeta

Imatge de l'equip que va realitzar la batuda de neteja amb les bosses d'escombraries al darrera.

El cercle Podem de Sant Pere i Sant Pau recull quilos de brossa del barriCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cercle Podem de Sant Pere i Sant Pau va organitzar, el matí d’ahir, una batuda per netejar les zones verdes del barri. Quinze persones van trobar-se a les nou del matí al costat de la Llar de Jubilats i van dirigir-se a l’espai boscós ubicat al costat de la Muntanyeta. Armats amb guants i bosses de plàstic, van començar a passejar pels camins per recollir tota la brossa que trobaven. L’objectiu era clar: reivindicar la neteja de les zones verdes de Sant Pere i Sant Pau en una època de l’any delicada per l’alt risc d’incendi.

«Alguns veïns vam detectar l’estat deplorable d’aquest espai i vam organitzar aquesta acció popular per reivindicar la neteja de les zones verdes, perquè són un espai de tots i actualment estan abandonades». Eren les paraules de l’Hernán Pinedo, membre de Vamos Tarragona i del cercle Podem de Sant Pere i Sant Pau. Pinedo assegurava que durant la batuda van recollir molts quilos d’escombraries, tot i que no disposava de la xifra exacta. «Hem omplert més d’una desena de bosses de les grans, i ens ha sorprès moltíssim perquè tot i que ja coneixíem la problemàtica, hem trobat més brossa de la que esperàvem», expressava. Segons deia, no només han recollit ampolles de plàstic o llaunes. «Ens hem trobat amb matalassos, televisors, roba, lavabos, plàstics i vidres de tot tipus...», detallava Pinedo.

Tot i que Pinedo reconeixia que «la gent que passa per aquests espais hauria de ser més cívica i llençar les escombraries allà on toca», subratllava que «els veïns no hauríem de netejar-ho, ho hauria de fer l’Ajuntament». «La brossa acumulada és de fa anys i això passa perquè el consistori no passa mai a netejar». De fet, Pinedo assegurava que aquest espai de Sant Pere i Sant Pau no és l’únic que es troba en aquest estat. «Tenim coneixement que la zona propera al polígon Francolí o alguns llocs de Torreforta, per exemple, estan igual de brutes», deia.

El cercle Podem de Sant Pere i Sant Pau no frenarà aquí les seves reivindicacions i tornarà a fer una batuda com la d’ahir el mes de setembre o el d’octubre. «Volem seguir reivindicant que l’Ajuntament ha de netejar i que, amb poques persones, es poden aconseguir grans coses», concloïa Pinedo.

Detall d'unes llaunes llençades a un camí de la zona verda ubicada a la vora de la Muntanyeta.

El cercle Podem de Sant Pere i Sant Pau recull quilos de brossa del barriCedida

tracking