Diari Més

Seguretat

Les policies locals de Tarragona i Reus accepten l'uniforme unificat

Serà molt similar al que utilitzaran els agents dels Mossos d’Esquadra, que podrien estrenar-los a finals del 2018

Els futurs uniformes dels Mossos d'Esquadra i de les policies locals de Catalunya.

Les policies locals de Tarragona i Reus accepten l'uniforme unificatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments de Tarragona i de Reus han estat dels primers que han acceptat adoptar els nous uniformes que podran tenir les policies locals i que seran molt similars als dels Mossos d’Esquadra. La mesura, que es va aprovar quan dirigia el Departament d’Interior el conseller Jordi Jané, s’anirà aplicant al llarg del temps i ho faran aquells municipis que ho considerin oportú.

L’ara exconseller va informar dijous a Tarragona que la mesura, acceptada per unanimitat per l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, persegueix com a objectiu homogeneïtzar la uniformitat dels cossos policials catalans, compta amb el suport de ciutats com Tarragona, Reus i Barcelona. «Deu ajuntaments ja han informat que faran el canvi» quan els sigui possible, va dir.

Jané va explicar que el canvi dels uniformes es farà de manera progressiva i és voluntari per part dels municipis, «tenint en compte que n’hi ha de molt petits i que per fer-ho hauran de fer un esforç». L’exconseller d’Interior va comentar que, probablement, «els primers agents dels Mossos que estrenaran els nous uniformes seran els cinc-cents que faran la nova promoció» i podrien sortir al carrer amb la nova imatge a finals del 2018. Jané va destacar que «els uniformes dels Mossos i de les policies locals seran molt similars i només canviaran alguns detalls».

La nova uniformitat dels Mossos abandonarà els pantalons de pinça i la camisa blau cel per un altre tipus de patró i el blau nit, amb galoneres de color vermell. La nova imatge respectarà els elements de la imatge tradicional del cos de Mossos, com ara colors i insígnies, però amb una actualització de l’estètica corporativa als patrons actuals. El teixit proporcionarà més confort i protecció davant condicions climatològiques adverses i, al mateix temps, es buscarà l’elegància que ha d’estar associada a un cos policial. Els agents aniran en corbata si el servei que han de cobrir la requereix.

En el cas de les policies locals, la idea és que es vagi deixant enrere la diversitat en la indumentària segons el municipi. Això sí, hi haurà dos elements singulars. D’una banda, l’escut de la localitat al pit esquerre. De l’altra, a l’esquena de la camisa o polo de color blau nit, sota la paraula policia, s’hi estamparà la denominació policia local, guàrdia urbana o la nomenclatura pròpia del cos policial.

Una de les novetats és que, també a l’esquena de la camisa, s’hi incorporaran els quatre quadres que identifiquen els cossos de seguretat i d’emergències operatius a Catalunya. Un element que es diferenciarà de l’uniforme dels Mossos seran les galoneres, que en el cas de les policies locals seran de color groc fluor per tenir més visibilitat.

En el cas de les policies locals, la gorra, també de color blau nit, disposarà de dues línies de quadres de color blanc o gris clar. A més, la caçadora i l’impermeable, amb el mateix color i disseny, portaran un folre extraïble en la zona del tronc per regular la protecció tèrmica o per si es fa ús de l’armilla de protecció balística. Els pantalons dels nous uniformes també inclouen un folre extraïble per afavorir la regulació tèrmica.

tracking