Diari Més

Les Festes de Santa Tecla tindran un altre seguici 'popular' fora de l'oficial

L'Ajuntament i els Chargrossos ha creat el 'Fes-te la festa' perquè entitats i ciutadans llueixin els seus propis elements d'imagineria festiva

Els Chargrossos, a la Vilella Baixa

Els Chargrossos, a la Vilella BaixaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Festes de Santa Tecla de Tarragona comptaran a partir d'aquest 2017 amb un nou espai dedicat a elements festius que estiguin fora del Tradicional Seguici Popular, que sobre el que es vertebra gran part de la celebració tarragonina.

L'Ajuntament i l'Associació elsChargrossoscoorganitzen el denominat 'Fes-te la festa', un acte participatiu «i popular perquè les colles i el conjunt de la ciutadania puguin lluir les seves peces d'imatgeria festiva», segons expliquen fonts municipals.

Aquest acte es farà el dissabte 16 de setembre al matí, al passeig de les Palmeres. Allí es trobaran les peces de creació pròpia realitzades principalment per entitats i associacions, «i totes les persones que vulguin mostrar la seva peça, sigui un gegant o una representació de qualsevol element del Seguici».

Aquesta trobada estarà vinculada a la que el mateix dissabte, a primera hora del matí, organitzen elsChargrossos, 'Fes el teu nino-nano', un taller perquè qui vulgui pugui preparar el seu capgròs.

La cercavila del 'Fes-te la festa' comptarà amb l'obertura dels gegants de les escoles i entitats, després sortiran els elements construïts al 'Fes el teu nino-nano' i, en tercer lloc, els elements fets per la ciutadania a casa. Al migdia tots els participants enfilaran en una cercavila, acompanyada pels grups de grallers i músics participants, que baixarà per la Rambla Nova fins al monument als Herois de 1811. Acabada la cercavila, hi haurà animació infantil.

Segons expliquen des del consistori, la creació d'aquest nou acte també comporta canvis, de retruc, a l'Arrencada de Gegants del 21 de setembre que a partir d'ara comptarà amb una comissió avaluadora que valorarà les noves propostes per participar-hi.

tracking