Diari Més

Trànsit

Tarragona tindrà tres examinadors de conduir més a finals de 2017

El president de l’Associació d’Autoescoles de Tarragona, Carles Oliver, considera que «no en són suficients, en calen més»

Imatge d'arxiu d'una de les reivindicacions de les autoescoles a Barcelona.

Tarragona tindrà tres examinadors de conduir més a finals de 2017ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga d’examinadors de conduir, sector que reclama un augment salarial i un augment de la plantilla, continua vigent. Les autoescoles són les principals afectades per aquesta vaga, que s’allarga des del mes de juny i que és possible que continuï el setembre, després de l’aturada vacacional del mes d’agost. Això preocupa, i molt, a les autoescoles tarragonines, que han rebut amb alegria continguda l’anunci de l’arribada de tres nous examinadors a la ciutat a finals de 2017. Així ho assegurava la cap provincial de Tràfico, María del Carmen Padial.

Padial expressava que «per part de la DGT, s’estan atenent les reivindicacions dels examinadors, però totes les que demanen no són possibles dur-les a terme». Segons deia, demanen un increment salarial «massa elevat» i «no és possible complir-lo». Tot i això, assegurava que «el que sí farem, amb molts esforços, és incrementar la plantilla». Padial detallava que a finals de 2017 i principis de 2018 hi haurà un «increment considerable» d’examinadors, que podria superar el centenar arreu de l’Estat. A Tarragona, subratllava, «n’hi haurà com a mínim tres més». La cap de Tràfico recordava, però, que «abans de la vaga, per pal·liar els efectes de la crisi econòmica, vam incorporar examinadors itinerants». «Vull que tot se solucioni i que seguim treballant, perquè amb la vaga la tasca administrativa augmenta en un 100%», concloïa Padial.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Autoescoles de Tarragona, Carles Oliver, manifestava que «tant de bo arribin tres examinadors nous», però subratllava que «per anar bé, en necessitaríem uns quants més». Sobre la situació de la vaga a dia d’avui a la ciutat, Oliver expressava que «estem millor que quan va començar». «El primer dia no va anar a treballar cap examinador, el segon dia un, i avui –ahir pel lector– n’hi havia sis, la meitat de la plantilla». Tot i així, Oliver remarcava que «s’està fent molt mal a les autoescoles». «A Tarragona no n’ha tancat cap perquè són empreses familiars, i poden aguantar una mica més», deia Oliver, però afegia que «cal solucionar-ho immediatament, no tenim per què aguantar aquesta situació».

El president de les autoescoles tarragonines proposava «externalitzar el servei» per tal d’aconseguir una major eficiència. «Si des del vessant públic no es pot donar el servei, que ho externalitzin, i que sigui l’alumne qui esculli si vol anar per la privada o per la pública», concloïa.

tracking