Diari Més

Alpinisme

Òscar Cadiach corona el Broad Peak

Es converteix en el primer català en assolir els catorze 8.000 sense oxigen artificial

Imatge d'Òscar Cadiach i el seu equip ja havent superat el coll del Broad Peak.

Òscar Cadiach corona el Broad PeakFacebook 'El Pont de Mahoma'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de diversos intents fallits a causa de les condicions meteorològiques, Òscar Cadiach ha aconseguit, a primera hora del matí d'aquest dijous 27 de juliol, la seva fita: coronar el Broad Peak. D'aquesta manera, l'alpinista tarragoní passa a la història com el primer català en assolir els catorze cims de 8.000 metres sense oxigen artificial.

L'ascensió final va començar aquest dijous a la tarda i l'expedició de Cadiach ha aconseguit arribar al cim a primera hora del matí des del darrer camp, situat a uns 7.200 metres d'alçada. Cadiach estava acompanyat dels alpinistes Mohammed Ali ‘Sadpara’, el turc Tunc Findik i un portejador baltí d'alçada, Yoosuf, a qui se'ls han afegit dos alpinistes americans, un polonès i una xinesa.

El programa El Pont de Mahoma, de Tarragona Ràdio, ha seguit amb un programa en directe l'expedició del tarragoní. Al seu perfil de la xarxa social Facebook va fer públic un vídeo on es pot veure l'arribada d'Òscar Cadiach, junt aMohammed Ali ‘Sadpara’, al Camp 1 del Broad Peak el passat 21 de juliol.

L'any passat, Cadiach va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva «excel·lència esportiva». De fet, també va ser el primer català en coronar el cim de l'Everest, amb Antoni Sordi i Carles Vallès, l'any 1985, i el primer occidental que ho va fer per la vessant nord i sense oxigen.

tracking