Diari Més

L'Ajuntament dóna permís per construir el primer ascensor privat al carrer

Estarà ubicat al carrer Goya i donarà servei a una comunitat de dotze domicilis, sis dels quals estan habitats per persones amb minusvalidesa

Aquest és l'edifici que ha demanat l'ascensor, que es construirà al davant del portal.

L'Ajuntament dóna permís per construir el primer ascensor privat al carrerCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona donarà la primera llicència en la història de la ciutat per construir un ascensor privat a la via pública. Així ho assegurava el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, en declaracions a aquest mitjà. «Es tracta d’un cas que reuneix totes les casuístiques necessàries per donar aquesta llicència, que és la primera que es dóna a la ciutat», expressava Milà. Aquest permís es pot fer possible gràcies a un nou reglament de la Generalitat, aprovat l’any passat, que determina que, en segons quins casos, es pot construir un ascensor privat al carrer «sempre i quan no incideixi en la funcionalitat de la via pública».

El primer que es construirà a Tarragona estarà ubicat a un dels blocs del carrer Goya, que compleix tots els requisits necessaris per acollir-lo. L’edifici es va construir, segons el president de l’Associació de Veïns, Toni Villalobos, fa més de cinquanta anys.

Tal com apuntava Milà, «és impossible construir l’elevador a l’interior de l’edifici perquè els habitatges, que ja són petits, quedarien encara molt més reduïts». D’altra banda, a l’interior hi viuen sis persones amb minusvalideses severes, que cada dia han de pujar a casa seva per les escales. I, per últim i no menys important, per aconseguir la llicència, la construcció de l’ascensor no incidirà en la funcionalitat de la via pública.

El bloc en qüestió està ubicat a una cantonada del carrer Goya. Amb la construcció de l’ascensor, s’eliminarà una plaça d’aparcament de zona verda. L’ascensor ocuparà tota la vorera, que es construirà on actualment hi ha la plaça d’aparcament. «No afectarà ni al trànsit rodat ni a la funcionalitat de la via pública, perquè la vorera tindrà continuïtat uns metres més endavant», detallava Milà.

La comunitat de veïns va realitzar aquesta petició el gener de 2016, i la llicència encara no s’ha tramitat. Milà assegurava que des del consistori «s’està fent tot el possible», però atribuïa aquest retard al fet que «és la primera llicència d’aquest tipus que es dóna, i els tècnics no tenen l’experiència necessària encara, perquè el reglament és nou». A més, una de les condicions per donar-la és que el Pla General de la ciutat ha d’incloure, en algun dels seus articles, aquesta possibilitat. «Evidentment, quan es va redactar el Pla, no es contemplava aquesta possibilitat», expressava Milà, que afegia que «estem intentant trobar una solució jurídica per agilitzar el procés, perquè incloure aquest article dins el Pla comportaria un espai de temps d’uns sis mesos, ja que hauria de passar pel Ple municipal».

A la pregunta de si l’atorgament d’aquesta llicència traurà a la llum casos similars, Milà expressava que «és possible que més comunitats ho demanin, però nosaltres analitzarem cas per cas i determinarem si és possible fer-ho segons el reglament vigent». El president de l’Associació de Veïns del carrer Goya expressava, en aquest sentit, que «molts dels blocs del carrer poden tenir aquesta necessitat, perquè tots els edificis són molt antics».

Villalobos expressava que l’Associació «s’ha involucrat» en aquesta causa, i opinava que «és possible que aquesta llicència generi una reacció en cadena per totes les persones que tenen el mateix problema».

tracking