Diari Més

Els casals d'estiu són per a tothom

La primera experiència del Casal de l’AMPA de l’Escola SOLC tanca amb una valoració molt positiva

Imatge d'una de les sortides realitzades durat el Casal d'Estiu de l'AMPA de l'Escola SOLC.

Els casals d'estiu són per a tothomCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catorze alumnes i nou monitors posen punt final aquest divendres a la primera experiència de Casal d’Estiu organitzat per l’AMPA de l’escola SOLC. Aquesta iniciativa sorgeix de la necessitat, per part de les famílies de l’escola perquè els alumnes, amb diferents discapacitats intel·lectuals, poguessin gaudir d’un casal estiuenc adaptat a les seves especificitats. En aquest projecte hi ha participat activament el Consell Esportiu del Tarragonès, que s’ha encarregat del control tècnic: l’Ajuntament de Tarragona li ha donat suport i hi han col·laborat l’Escola SOLC, la Diputació de Tarragona i la Fundació Onada, que ha facilitat l’espai on desenvolupar les activitats.

Precisament serà a la seu de la Fundació Onada, al carrer riu Llobregat de Tarragona, on aquest divendres es tancarà oficialment el Casal, amb una celebració en la qual participaran usuaris, tècnics, organitzadors i pares. Afrontar una iniciativa com aquesta no era senzilla i en el moment de presentar balanç, els organitzadors mostren la seva satisfacció. Consideren, i així ho explicaven en un comunicat, que el Casal d’Estiu ha aconseguit estar qualitativament a l’altura del que esperaven.

Els objectius eren, «posar a l’abast dels nois i noies activitats de lleure adaptades a les seves característiques perquè poguessin gaudir, dins de les seves possibilitats, de l’estiu. Facilitar, al mateix temps, una alternativa a les famílies que no disposaven de cap recurs similar», i aquesta ha estat una fita assolida completament.

No tan sols ha estat positiu el balanç referit a les activitats realitzades al Casal. Des de l’AMPA de l’Escola SOLC també es valora especialment el que representa el Casal d’Estiu com a exemple de coordinació de recursos per part de totes les parts implicades. Així, des de la germinació de la idea a l’AMPA, fins al suport aportat pel consistori, el material i experiència aportats des de l’escola SOLC, l’aportació de recursos materials per part de la Diputació, la cessió d’espais i suport de la Fundació Onada, i la implicació del Consell Esportiu del Tarragonès «aportant la seva experiència i sensibilitat envers el col·lectiu, duent a terme la gestió tècnica i dotant el Casal de personal altament qualificat, tant des del vessant terapèutic com des del punt de vista esportiu i de lleure».

Tot plegat ha permès que al llarg d’aquest juliol els 14 participants hagin pogut realitzar un treball d’estimulació sensorial, propioceptiva i cognitiva a través d’activitats lúdiques, respectant els ritmes personals i afavorint la interacció social i amb l’entorn.

D’entre les activitats realitzades destaquen les sortides setmanals a la platja, que han comptat amb el suport de Creu Roja Vila-seca; el passeig en golondrina, amb el suport del Port de Tarragona; la jornada a un parc lúdic o la visita a Caixaforum, a més de la jornada aquàtica o la festa d’estiu. A aquestes cal sumar-hi les activitats realitzades al centre, com ara treballs plàstics, jocs preesportius, activitats d’aigua, massatges, i musicalitat, entre d’altres.

tracking