Diari Més

Els contraris al Pla de la Budellera qüestionen l'ampliació de termini als promotors

L’Associació de Veïns de Llevant assegura que ningú els ha informat oficialment i que s’ha assabentat gairebé per casualitat

Pancarta de protesta col·locada pels veïns en un dels actes convocats en contra del PP24.

Els contraris al Pla de la Budellera qüestionen l'ampliació de termini als promotorsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns de Llevant ha expressat la seva sorpresa pel fet que l’Ajuntament no l’hagi informat oficialment que ha ampliat el període que tenen els promotors de la Budellera per presentar un nou projecte, després que el que estava previst inicialment finalitzés el passat mes de juny. En declaracions a aquesta redacció, la presidenta de l’entitat, Gemma Fusté, va manifestar que, «de manera oficial, l’Ajuntament no ens ha comunicat res al respecte». La informació «no oficial» de l’ampliació del calendari per plantejar el nou projecte «la vam rebre un dia que ens vam trobar la Begoña Floria –regidora delegada per al PP24– i ens va dir que s’havia ampliat el termini».

La presidenta de l’Associació de Veïns de Llevant va lamentar que «no se’ns hagi dit res oficialment i, segons el que nosaltres entenem, un termini és un termini i, com no disposem de cap dada nova, no sabem qui ho va autoritzar, perquè ho va fer ni quan s’acaba el període per presentar el nou pla». Fusté va afegir que «Floria no ens va donar cap explicació» i, a continuació, va lamentar que, en aquest cas, no s’ha complert el compromís del govern municipal de «mantenir-nos informats». L’acord de transparència al qual es va arribar amb veïns i entitats contràries al primer projecte del PP24 presentat pels promotors «s’ha diluït», va remarcar Fusté.

La pressió exercida pel moviment contrari a la construcció d’una gran zona d’habitatges a la Budellera, amb capacitat per a prop de 15.000 residents, i les modificacions substancials que contemplava l’informe de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat, va decidir l’equip de govern municipal retirar el projecte en el plenari celebrat el passat 17 de març. El govern municipal va suspendre la tramitació del PP24, decisió que va implicar que el projecte havia de començar de zero i determinava a la Junta de Compensació a proposar un nou pla que contemplés les indicacions demanades per la Comissió d’Urbanisme.

Algunes de les prescripcions tècniques que ha de presentar la nova proposta són, entre altres, la divisió per fases de la urbanització de la Budellera –es tracta de no desenvolupar el pla de cop–, garantir els accessos a l’A-7, donar solució a les línies elèctriques del sector.

La Junta de Compensació tenia un màxim de tres mesos per presentar el nou Pla Parcial, període que, segons sospita l’Associació de Veïns de Llevant, s’ha superat. En el moment que es presenti, l’Ajuntament comptarà amb tres mesos per fer la nova aprovació inicial. Després, es posarà a exposició pública i s’obrirà el període d’al·legacions. Per la seva banda, el passat mes de maig els promotors del PP24 van presentar un recurs contra l’acord que va adoptar la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona, amb data del 27 de gener d’aquest any.

ERC parla d’opacitat

El grup municipal d’ERC va informar, dimarts, que tampoc té constància oficial de l’ampliació del termini per fer efectiva l’entrega del nou pla. El seu portaveu, Pau Ricomà, va manifestar a aquesta redacció que «l’equip de govern continua fent gala de la seva opacitat i manca de transparència, amagant informació a entitats, veïns i grups de l’oposició». «Romandrem a l’espera de la presentació de la revisió del Pla Parcial de la Budellera per prendre les mesures pertinents», va dir, per afegir que «seguim defensant que, tal com està plantejat, és un pla anacrònic que es basa en el creixement indefinit de la ciutat cap a fora i que no té en compte les projeccions demogràfiques que preveuen un estancament».

El dirigent d’ERC es va mostrar partidari de «repensar l’urbanisme de Tarragona cap a un model de ciutat sostenible i compacta, en la línia del que defensa la nova Llei de Territori i del que recomanen experts de diversos àmbits».

tracking