Diari Més

Els voluntaris de Tarraco Salut seguiran acompanyant els pacients del Sociosanitari Francolí

El GiPSS i Tarraco Salut han renovat el conveni de col·laboració, iniciat el 2013

El moment de la renovació del conveni, que ha comptat amb la presència del Delegat del Govern de la Generalitat, Òscar Peris.

Els voluntaris de Tarraco Salut seguiran acompanyant els pacients del Sociosanitari FrancolíGiPPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

GiPSS (Gestió i Prestació de Serveis de Salut) i l'entitat de voluntariat sense ànim de lucre Tarraco Salut han renovat el seu acord de col·laboració, que mantenen des del 2013. Un dels programes d’actuació de Tarraco Salut és el Programa d’Acompanyament i Suport a Persones Malaltes. En aquest, els voluntaris i voluntàries ofereixen el seu temps acompanyant als pacients ingressats a l’ Hospital Sociosanitari Francolí. Generalment són pacients amb internament de llarga durada, als que se’ls assigna un voluntari que hi dedica, com a mínim, dues hores a la setmana, a determinar, en una cobertura horària que va de les 7 a les 20 hores de dilluns a diumenge. En aquestes trobades, voluntari i pacient comparteixen converses, passejades, activitats i entreteniment, amb l’objectiu d’apaivagar la soledat i minimitzar l’impacte que suposa l’ingrés hospitalari.

Gestió i Prestació de Serveis de Salut posa a l’abast de l’entitat una coordinadora que vetlla per la integració dels voluntaris en els equips de professionals i en els espais del centre on desenvolupen la seva activitat.

A l’acte de signatura hi han assistit el Delegat del Govern de la Generalitat, Òscar Peris, que ha destacat que mai s’agrairà prou la tasca que fan els voluntaris, alhora que ha donat tot el suport institucional a l'entitat. Per la seva banda, el Gerent de GiPSS, el Dr. Rafael Gracia, explicava que s’estan obrint noves vies de participació i col·laboració amb els voluntaris de Tarraco Salut. La Presidenta de Tarraco Salut, Elisabet Pedret, ha expressat el seu agraïment destacant la tasca del voluntariat, però també ha fet una crida a la participació dels ciutadans per tal d’augmentar el nombre de voluntaris i poder assolir nous objectius. En l’actualitat l'entitat compta amb 70 voluntaris, un nombre insuficient tenint en compte la demanda que hi ha en aquest àmbit.

tracking