Diari Més

Els usuaris del pipi-can del Parc de la Ciutat compren una mànega per netejar-lo

Ingressen una denúncia a l’OMAC, acompanyada d’una cinquantena de firmes, per demanar a l’Ajuntament que mantingui la zona en condicions

Un dels usuaris netejant l'espai dedicat a gossos amb una mànega que han adquirit amb els seus recursos econòmics.

Els usuaris del pipi-can del Parc de la Ciutat compren una mànega per netejar-loCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Farts de les destrosses que ocasionen algunes persones i, també, de netejar la zona de manera voluntària, usuaris de l’espai destinat als gossos, al Parc de la Ciutat, van presentar ahir una denúncia davant l’Oficina d’Atenció al Consumidor (OMAC) de l’Ajuntament de Tarragona. Prop d’una cinquantena d’usuaris van expresar, d’aquesta manera, el seu malestar per la situació en què es troba el pipi-can i l’aspecte que ofereix.

A uns pocs metres de l’edifici modernista de la Quinta de Sant Rafael, és freqüent veure propietaris d’animals regant amb una mànega «que hem comprat nosaltres», perquè «l’Ajuntament no ve a netejar», va dir ahir Antonio Román, un habitual d’aquest recinte destinat als gossos.

Román va comentar que fa gairebé un any que es va traslladar la ubicació del pipi-can del Parc de la Ciutat a un nou indret. En el temps transcorregut, «encara no hem vist que hagin entrat els de la neteja pública per deixar-lo en condicions i, per aquest motiu, ens encarreguem nosaltres de posar-lo a punt i, fins i tot, vam comprar una mànega d’aigua per regar-lo».

Aquest propietari d’un gos llebrer va explicar a Diari Més que «som molts els que anem al pipi-can d’aquest parc i gairebé tots ens coneixem, també els animals, que quan es troben és com una festa per a ells». «A partir de les vuit del vespre es poden reunir entre vint i vint-i-cinc gossos», va dir Román amb satisfacció.

El malestar dels signants de la denúncia presentada a l’OMAC obeeix tant a «la manca de neteja com pels desperfectes que causen uns joves que s’ajunten en aquesta zona per beure i fer altres coses, que destrossen les papereres». «Fa uns dies van trencar un element on els gossos poden beure aigua», va indicar el propietari del llebrer.

«Ho arreglem nosaltres»

Román demana «més interès per part de l’Ajuntament per cuidar el pipi-can». En aquest context, va explicar que «les tres papereres que hi ha no estan en condicions i, nosaltres, hem hagut d’arreglar una porta i part d’una tanca que estava trencada: ho hem fet com hem pogut i per evitar que els gossos surtin de la zona». A més, «dins del pipi-can disposem de quatre bancs, dos de fusta i dos de pedra en els que no pots seure perquè són molt durs, i, també, són insuficients per la gran quantitat de gent que anem al pipi-can amb els nostres animals, tenint en compte que en tot el parc hem comptabilitzat 32 de bancs».

Aquest usuari de l’espai destinat als gossos no va dubtar a dir que «els que ens reunim al pipi-can som com una família». «Hi ha persones de tota la ciutat, fins i tot que vénen a passejar el seu gos des de la Part Alta, l’Arrabassada o Sant Ramon».

En l’escrit entregat a l’OMAC, presentat per Antonio Román i reforçat amb divers material fotogràfic que mostra els desperfectes, a més les rúbriques d’altres usuaris, es pot llegir «sol·licitem que siguin reparats els objectes danyats i, al mateix temps, preguem que tinguin cura d’arreglar els desperfectes generals». Si l’Ajuntament no actua, «nosaltres seguirem regant el pipi-can per tenir-lo en bones condicions».

tracking