Diari Més

Internacional

El judici pels fets de 'Love Parade' dóna esperança en el dia del seu memorial

Els familiars de la víctima tarragonina s’han desplaçat a Alemanya per retre-li homenatge

Imatge del memorial que va tenir lloc l'any passat, i que es repetirà avui a les cinc de la tarda.

El judici pels fets de 'Love Parade' dóna esperança en el dia del seu memorialTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui fa set anys que el festival de música electrònica Love Parade va convertir-se en tragèdia. 21 joves hi van perdre la vida, entre ells la tarragonina Clara Zapater i la cambrilenca Marta Acosta, i més de 500 en van resultar ferits. Per aquest motiu cada 24 de juliol és un dia de record, de retre homenatge. Enguany, però, el memorial es viurà de manera diferent. El passat 6 de juliol, s’anunciava que el judici pels fets succeïts al festival començarà el 8 de desembre a Düsseldorf. I això ha estat un «cop d’esperança» per totes les famílies de les víctimes, tal com expressava el pare de la Clara Zapater, Francisco Zapater, en declaracions a aquest mitjà.

«Aquest memorial el vivim d’una altra manera perquè el judici ens ha donat esperança. Volem que s’analitzin les causes de la tragèdia i que s’elaborin protocols perquè no torni a repetir-se mai més», expressava Zapater. Aquesta tarda, es dirigirà amb la resta de la família a Duisburg, lloc on es va celebrar el festival. Al túnel, lloc on es va originar l’estampida humana que va acabar amb la vida de 21 persones, hi tindrà lloc l’acte d’homenatge a les cinc de la tarda. Ahir, però, els actes de record van començar amb una missa que va comptar amb els familiars de les víctimes.

Abans de dirigir-se al punt fatídic, Zapater té previst assistir aquest matí a una reunió amb la resta de famílies afectades i diversos representants del tribunal que jutjarà el cas, a més d’un representant del fiscal. «Ens han convocat perquè volen explicar-nos com es desenvoluparà el judici», explicava Zapater, que afegia que «és estrany que es reuneixin amb una de les parts implicades abans del judici, però volen tenir-nos en consideració perquè hi va haver 21 morts i més de 500 ferits».

A banda, Zapater detallava que podrien fer preguntes durant l’encontre. «La meva pregunta anirà enfocada en la durada del judici. Si passen 10 anys i encara no hi ha sentència, el cas prescriurà. El meu advocat m’ha dit que es podria allargar un any i mig el judici, perquè és multitudinari», explicava. Per aquest motiu, té por que «tot se’n vagi en orris» i que quedi en «paper mullat» tota la feina que han estat fent durant aquests anys per aconseguir justícia. Cal recordar que totes les famílies van participar en una recollida de signatures arreu d’Europa perquè s’esclareixin els fets del 24 de juliol de 2010. Van recollir-ne 367.000, i han aconseguit que s’obri el judici.

tracking