Diari Més

Municipal

Treballadors municipals presenten 170 signatures contra la moció antireferèndum del PSC

Han signat el manifest 'No en el nostre nom'

Els signants volen que es retiri la moció del PSC que rebutja el calendari

Treballadors municipals presenten 170 signatures contra la moció antireferèndum del PSCCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos treballadors de l’Ajuntament de Tarragona han presentat a l’OMAC, el matí d’aquest dijous 20 de juliol, un manifest signat per 170 empleats municipals contra la moció antireferèndum del PSC que es debatrà en el ple de demà divendres, la qual té l’objectiu de rebutjar el calendari del procés d’independència i cercar un acord per una reforma constitucional. Els treballadors demanen la retirada de la moció o bé de l’acord número 4, el qual pretén «protegir el funcionariat d’aquest Ajuntament perquè no hagin de col·laborar, en l’exercici de les funcions públiques, amb cap iniciativa que no tingui cobertura legal».

Els signants, agrupats sota el manifest No en el nostre nom, consideren que són els treballadors municipals qui, lliurement, decidiran si participen en el referèndum d’autodeterminació i independència de Catalunya l’1 d’octubre de 2017. A més, creuen que la presentació d’aquesta moció utilitza els treballadors municipals amb fins partidistes.

El grup promotor de treballadors mostra la seva satisfacció pel nombre de signatures recollides malgrat ser juliol –quan molta gent està de vacances- per les dificultats en la recollida i per la por a represàlies que algunes persones han mostrat a l’hora de signar tot i estar-hi d’acord. També ha valorat positivament la transversalitat dels signants, on es pot trobar des de personal laboral, funcionari o bé interins, fins a representants de tota l’escala salarial del consistori. Davant del nombre i diversitat de persones signants, el grup promotor del manifest creu que la moció hauria de ser retirada.

tracking