Diari Més

Patrimoni

L'única obra de Gaudí a Tarragona atrau més turistes que visitants locals

L’anglès Paul Ball diu que «tota la seva obra ens agrada perquè és única, diferent, fantàstica»

Paul i Jasmine Ball, ahir durant la visita que van fer a l'obra d'Antoni Gaudí a Tarragona.

Lúnica obra de Gaudí a Tarragona atrau més turistes que visitants localsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obra d’Antoni Gaudí al Santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor –antic col·legi de Jesús i Maria– rep turistes i visites de tarragonins des del passat 1 de juliol, data en què va obrir al públic. El major nombre de persones que han admirat la primera obra de l’arquitecte modernista i única a les comarques de Tarragona són turistes, segons van explicar les persones que faciliten l’accés a l’interior de la capella i que ofereixen informació de l’òpera prima de Gaudí. Molts dels visitants han estat abans a la Catedral, on es pot adquirir un pack dos per un, ja que l’empresa que gestiona les entrades és la mateixa en els dos monuments. Altres, passen casualment pel carrer Méndez Núñez i accedeixen a la capella en veure un cartell que hi ha a l’exterior, on posa El KM 0 de Gaudí.

Entre els visitants que s’interessen per aquesta peculiar obra gaudiniana, també es troben que són de Tarragona, els menys, i que coincideixen en els comentaris: «Havia passat moltes vegades per aquí, però no sabia que hi havia una obra de Gaudí». La primera persona que ahir va accedir-hi a l’interior de la capella per admirar l’obra de l’arquitecte modernista va ser, precisament, «una noia de Reus que portava la filla aquí, al costat, que ens ha dit que era el tercer dia que volia entrar», va explicar una de les noies que expedeixen les entrades. «També hi ha persones de la ciutat que intenten veure l’obra de Gaudí des del carrer», cosa que és impossible, «i no entren», van apuntar.

Des d’Anglaterra

Ahir, dimecres, l’obra de Gaudí a Tarragona va ser visitada per Paul Ball i la seva filla Jasmine, d’Anglaterra, que senten fascinació per les estructures de l’arquitecte modernista. No van desaprofitar la seva estada a la ciutat per acostar-s’hi fins a Jesús i Maria. «Tota l’obra de Gaudí ens agrada perquè és única, diferent, fantàstica», va dir el pare. En els darrers dies han estat a Barcelona, «on hem visitat la Sagrada Família, la Casa Batlló, la Pedrera o el Parc Güell». «Tarragona ens agrada molt perquè té molta història, patrimoni i un mar molt bonic», va afirmar Paul.

L’obra de Gaudí a Tarragona es pot visitar aquest mes de juliol, de dilluns a dissabte, entre les 11 i les 14 hores i de les 16 a les 19 hores, i durant tot l’agost, en què també obrirà els diumenges.

Aquesta iniciativa vinculada al patrimoni arquitectònic es troba en fase experimental i, en funció dels resultats, de les visites, es podria ampliar al mes de setembre. La recaptació que generin les visites es destinaran a restaurar la capella, així com a recuperar elements gaudinians desapareguts. Els preus de les entrades són de 5 euros, per al públic general, i de 3 euros per als tarragonins, nens i jubilats.

L'altar mostra totes les característiques de l'art gaudinià.

L'única obra de Gaudí a Tarragona atrau més turistes que visitants localsCristina Aguilar

tracking