Diari Més

El GiPPS tanca menys llits, però els treballadors reclamen més personal

A banda, membres del sindicat AMIC, majoritari, s’han indignat amb l’acceptació de millores laborals per part de CCOO

A l'hospital Sociosanitari Francolí es tancaran 19 llits, vint menys que en altres anys.

El GiPPS tanca menys llits, però els treballadors reclamen més personalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital Sociosanitari Francolí, que pertany a l’empresa de Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPPS), tancarà menys llits aquest estiu. En anys anteriors, cada mes d’agost es tancaven 39 llits. Segons s’expressava des de l’empresa, però, enguany només se’n tancaran 19, fet que milloraria la disponibilitat en cas que s’incrementés la demanda assistencial del territori durant el període d’estiu. Això es deu a que la Regió Sanitaria del Camp de Tarragona ha confirmat l’adjudicació de la nova acció de 1.790 estades (5 llits) de convalescència, de l’1 de gener al 31 de desembre de 2017. Aquest fet l’han celebrat els treballadors, però fonts del Comitè d’Empresa han manifestat que «està molt bé que tanquin menys llits, és una alegria, però també cal que contractin personal».

Segons l’empresa, «la nova situació no modifica les vacances dels professionals i, per tal de donar cobertura al tancament parcial de l’ala, s’ha aprovat pel Comitè de Direcció i pel Consell d’Administració l’adscripció d’un facultatiu/va, així com un/a DUI per cada torn, 2 auxiliars d’infermeria pel torn de matí i tarda i 1,5 auxiliars d’infermeria pel torn de nit». Des del Comitè d’Empresa han volgut deixar clar, però, que el facultatiu contractat no cobreix les vacances de cap professional. «La metgessa contractada és la suplent de la metgessa que va agafar la baixa fa algunes setmanes», han assegurat. A més, sentenciaven que «no s’ha contractat a cap metge de reforç aquest estiu».

«CCOO ha claudicat»

El sindicat CCOO va acceptar les millores de l’acord laboral del 26 de maig de 2017, que derogava el signat l’any 2008, i que van ser presentades per l’empresa el passat 14 de juliol davant el Tribunal Laboral de Catalunya. Aquestes millores, que s’aplicaran a tota la plantilla, se centren en tres punts: els dies de lleure, les visites mèdiques i els complements d’antiguitat i triennis.

Sobre el primer punt, l’acord estableix que els dies de lleure, que són sis, es gaudiran en funció del que estableixi l’EBEP (Estatut Bàsic de l’ Empleat Públic) per aquesta matèria. En segon terme, sobre les visites mèdiques, l’acord accepta que els treballadors amb familiars de primer grau per consanguinitat o afinitat que pateixin malalties cròniques, oncològiques o tinguin un grau de discapacitat reconegut d’un 33% o més, disposaran del temps imprescindible per acompanyament. I el tercer i últim, sobre els triennis i els complements d’antiguitat, estableix que aquests se seguiran meritant per tot el personal, d’acord amb allò establert en el pacte signat davant el Tribunal Laboral de Catalunya de data 28 de juliol de 2006, pels representants de CCOO i representants de l’empresa GiPSS.

El sindicat majoritari dins el Comitè d’Empresa, AMIC, s’ha mostrat indignat amb la postura escollida per CCOO. Segons expressava la Tani Francesch, membre d’AMIC i del comitè, «estem decebuts amb CCOO perquè ha llençat la tovallola, ha claudicat». Francesch assegurava que «tots estem cansats», però al mateix temps subratllava que «això és el que volen des de l’empresa, que ho deixem estar, però nosaltres hem de seguir». El sindicat AMIC no va acceptar la millora de l’acord i seguirà a la via judicial per aconseguir l’acord del 2008, derogat el passat mes de maig.

tracking