Diari Més

Quico Pino rebrà la Faixa d'Honor que atorga la Confraria de Sant Magí

De la seva llarga trajectòria de 53 anys, destaca que «he viscut l’evolució de la colla»

Quico Pino celebra el primer 2 de 9 amb folre i manilles descarregat pels Xiquets de Tarragona.

Quico Pino rebrà la Faixa d'Honor que atorga la Confraria de Sant MagíCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quico Pino, membre destacat de la Colla Castellera Xiquets de Tarragona, rebrà el pròxim divendres un nou i merescut homenatge, amb la imposició de la Faixa d’Honor de Sant Magí. Aquest reconeixement, impulsat per la Confraria de Sant Magí, arriba a la segona edició. En la de l’any passat, la van rebre les quatre colles tarragonines.

La trajectòria de Quico Pino com a casteller va començar quan tenia cinc anys i, el 1964, va fer el seu debut, pujant a un castell. Des de llavors, i al llarg de més de cinquanta anys, ha estat peça indispensable en les construccions dels ratllats i en els tradicionals pilars de la Mercè.

El president de la Confraria de Sant Magí, Adolf Quetcuti, va comentar que, cada any, una colla tarragonina, de manera rotativa i de més antiga a més jove, decidirà qui s’ha fet mereixedor a la Faixa d’Honor de Sant Magí. Quetcuti va recordar que, en la primera edició, «vam concedir la Faixa d’Honor a les quatre colles, precisament per la rotació establerta i amb l’objectiu que totes la tinguessin des de l’inici». Els Xiquets de Tarragona, com a colla més antiga, és la primera que ha escollit un casteller d’honor.

El president de la confraria va subratllar que «els castellers tenen molta tirada cap a Sant Magí» i, per la festivitat del co–patró, «són molts els que acudeixen a comprar les cintes», va dir Quetcuti.

El pròxim 19 d’agost, coincidint amb la festivitat de Sant Magí, Quico Pino celebrarà el 53è aniversari del seu debut al món dels castells. Amb un dels bagatges més importants i llargs en el temps de manera consecutiva, Quico s’ha fet mereixedor a aquest reconeixement que rep amb satisfacció i, també, amb agraïment, «perquè és una iniciativa que està molt bé per reconèixer la labor dels castellers i de les colles, i espero que tingui continuïtat». Quico creu que la colla ha aportat el seu nom a la Confraria de Sant Magí «per la meva trajectòria, per portar tants anys, ja que vaig començar als anys setanta».

Quico desconeix la xifra de construccions en què ha intervingut en més de mig segle d’activitat, que són nombroses, però del que se sent més satisfet de la seva llarguíssima experiència és «de la progressió de la colla, que ha tingut alts i baixos, moments en què costava portar gent, i de l’evolució de la colla de la meva vida». El Faixa d’Honor d’enguany també recorda «el primer 4 de 8 que van fer en una època en què només el feien a Valls i quan vam descarregar el 2 de 9 amb folre i manilles, precisament el dia que complia 50 anys a la colla». De fet, «estic content per tot el que he fet i per contribuir a l’evolució de la colla».

tracking