Diari Més

La Petita Remullada serà la novetat de Sant Magí 2017, que incrementa l'activitat entorn l'aigua

La festa, que tindrà lloc del 14 al 19 d’agost, compta amb més de 200 actes programats

Imatge de la presentació del programa de Sant Magí 2017.

La Petita Remullada serà la novetat de Sant Magí 2017, que incrementa l'activitat entorn l'aiguaAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona viurà, del 14 al 19 d’agost, una nova edició de la Festa Major de Sant Magí, que enguany compta amb 230 actes en els quals es donarà un major protagonisme a l’aigua. En aquest sentit, destaca la Petita Remullada, la novetat de la festa d’enguany. La Petita Remullada tindrà lloc el divendres 18 d’agost a les 12h a la Plaça del Rei i hi estan convidats a participar els nens i nenes de fins a 12 anys. Altres actes relacionats amb l’aigua i dedicats als més petits i a tota la família són el ja famós tobogan o d’altres espectacles per nens i nenes organitzats per les colles castelleres.

L’organització ja havia plantejat temps enrere la possibilitat de fer una Revetlla Remullada amb els elements característics del Càntir, la Síndria, la Petxina i el Carro que van traient aigua en una altra hora del dia per facilitar que hi assistissin els més petits –el que ara s’ha establert com Petita Remullada-, a més d’alliberar d’assistents l’acte. La proposta però, era inviable pel fet que mullava el terra perquè a la tarda, hores més tard, s’hi pogués posar la sorra perquè hi poguessin passar els carros amb l’aigua provinent de la Brufaganya, ja que els cavalls que els arrosseguen podrien relliscar. Enguany s’hi ha posat solució amb un canvi de ferradures dels cavalls abans de començar el darrer tram fins a Tarragona. Passen de portar-les de ferro, material que no requereix d’una base de sorra per caminar sense relliscar.

L’aigua també arribarà amb d’altres propostes com la TarrAQUAnins, un espectacle d’aventures aquàtiques organitzat pels Tarraconins que es farà al vestíbul del Teatre Tarragona. També hi serà present el dissabte 12 amb els Xiquets a la Plaça del Rei, on la festa estarà assegurada amb música i diversió per als més petits; amb La Jove, que instal·laran el dimecres 16 el Gran Tobogan Aquàtic Lila a la Baixada de la Peixateria i finalment amb la Festa de l’Aigua del Barri del Port, oberta també per a tots els públics el diumenge 13 a la Plaça dels Carros.

Actes tradicionals i participació de les entitats

Sant Magí també comptarà amb els actes de caire més tradicional, com són la Sindriada amb el concert de la cançó de l’estiu dels Mostassa o la cinquena edició de la Watermelon, que enguany es faran a l’entorn del Mercat Central. Una altra de les cites imperdibles és la Diada Castellera del 19 d’agost, on les quatre colles de la ciutat es reuniran a la Plaça de les Cols a partir de les 12h del migdia per oferir la seva actuació.

Per altra banda, les entitats també programen actes per Sant Magí com la Imaginada, que enguany celebra el 9è any consecutiu i continuarà proposant tot tipus d’activitats a través del seu projecte autogestionat, als Jardins del Camp de Mart. La música també tindrà el seu lloc, enguany posant èmfasi a la nit del 18è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona amb Gossos, Fito Luri i Joan Reig entre d’altres el diumenge 13 d’agost a partir de les 20h a la Capsa de Música de la ciutat.

Sant Magí 2017 compta amb diferents novetats logístiques, com són les condicions d’horaris que hauran de complir les diferents entitats que organitzen actes per la festa, així com la nova proposta de l’Ajuntament d’implantar l’obligatorietat dels gots reutilitzables en totes les terrasses habilitades durant els dies de festa.

tracking