Diari Més

Festes Populars

La processó marítima torna a emocionar els pescadors del Serrallo

La Mare de Déu del Carme ha estat, un any més, protagonista d’un cap de setmana viscut amb sentiment pel barri mariner

Una bella estampa marinera de la processó que el barri del Serrallo va dedicar a la Mare de Déu del Carme

La processó marítima torna a emocionar els pescadors del SerralloDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Serrallo va viure una de les festes més entranyables de l’any, amb la processió marítima dedicada a la Mare de Déu del Carme que, un cop a terra, va recórrer els carrers del barri mariner. La jornada que tancava un cap de setmana festiu es va iniciar a les 12 hores, amb una missa celebrada a la pèrgola del moll pesquer que va comptar amb la participació de l’Agrupació Coral Serrallo. Entre els assistents, hi va haver una nodrida representació de l’Armada, encapçalada pel comandant naval, coincidint amb el fet que la Mare de Déu del Carme és, també, la patrona d’aquesta institució militar.

El moment més esperat va ser, a la tarda, quan la imatge de la Mare de Déu del Carme va sortir de l’església de Sant Pere i va ser rebuda amb l’aplaudiment dels assistents, es va aturar damunt una catifa de flors i va ser homenatjada pels Xiquets del Serrallo, que van aixecar un pilar de quatre. Uns metres després, la comitiva, encapçalada per nens que portaven un vaixell i els timbalers, un grup de pescadors va pujar la imatge de la Mare de Déu del Carme a bord del Nova Tortosina, que acompanyat per una vintena d’embarcacions va arribar fins a la bocana del port per honorar la seva patrona.

Tot i la forta calor que ahir feia a Tarragona a les 19 hores, moment d’inici de la processió marítima, va ser molta la gent del barri i vinguda d’altres indrets que no van voler perdre’s aquesta tradicional activitat cultural i religiosa, característica de les zones marineres.

Poc després d’arribar les barques al punt de partida, amb l’acompanyament del so de les botzines de les embarcacions, i de baixar la imatge a terra, la processó va continuar pels carrers del barri. Un any més, es va complir la tradició en una clara demostració de devoció del barri mariner per la Mare de Déu del Carme.

La jornada va finalitzar amb una ballada de sardanes que va començar a les 21:30 hores, que va comptar amb la participació de la Cobla Cossetània, del Casal Tarragoní, i d’un nodrit nombre de dansaires.

tracking