Diari Més

La Jove Tgn Big Band treu el seu primer disc

La formació, sorgida de l’escola Rambla Music, ha posat en marxa un Verkami per finançar-lo

La banda està formada per vint-i-dos nois i noies d'entre 17 i 26 anys.

La jove Tgn Big Band treu el seu primer discCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es busquen persones amb ganes d’invertir en la música, en el talent i en el potencial de la gent jove. Qui se senti interpel·lat pot participar en el Verkami que ha posat en marxa la Jove Tgn Big Band, una formació integrada per vint-i-dos músics d’entre 17 i 26 anys, amb l’objectiu d’aconseguir el finançament necessari per treure el seu primer disc.

La banda va néixer l’any 2016 sota la direcció de Paco Martín, que n’és el director. Martín va ser també un dels artífexs de la posada en marxa del projecte, ara fa un any: «A la ciutat tenim la Tgn Big Band, que està formada per mestres de Rambla Music i professionals. Jo estic en contacte amb molta gent jove, i coneixia molts nois i noies que tenien molt bon nivell, així que vam pensar a fer la Jove Big Band, i a través de l’escola es van animar una bona colla de músics».

Ja fa mesos que la formació treballa en aquest disc, per al qual han escollit alguns dels majors èxits del nord-americà Nat King Cole. El fet que l’any passat se celebrés el 40 aniversari de la seva mort però, sobretot, que en el seu repertori de cançons hi hagi tant estàndards nord-americans com temes cantats en castellà, els va fer decidir. D’aquesta manera, el disc inclourà deu cançons àmpliament conegudes, des de l’Unforgettable, fins a Quizás, quizás, Ansiedad o Cachito.

Per a aquest projecte la Jove Tgn Big Band ha comptat, com és habitual, amb la presència de Carles Carrasco a la veu. A banda, i hi han col·laborat Raquel Esteve i Laura Martín, (veus), Joan Torné i Sergi Cabrera (bateries), i el grup vocal The Cor. Miguel Angel Barberan, de MBGaudio, ha fet les funcions de tècnic de so i n’ha fet l’enregistrament. A més, Jordi Griso, director de la Tgn Big Band, ha fet els arranjaments de les cançons.

El Verkami que han posat en marxa s’ha posat com a objectiu aconseguir 3.200 euros, per als quals encara queden prop de quinze dies. Totes les persones que hi col·laborin, amb una aportació mínima de 20 euros i màxima de 600 euros, rebran el CD Jove Tgn Big Band. Altres recompenses per a les aportacions més altes són entrades per al concert de presentació que es farà el 15 de setembre al Teatre Metropol de Tarragona i l’aparició com a col·laborador del CD. A més, les persones que aportin 600 euros podran gaudir d’un concert privat de la Jove Tgn Big Band, sempre que sigui en un lloc de la demarcació. L’orquestra ja ha realitzat alguns concerts, participant per exemple al Festival Dixieland de Tarragona, però el fet de ser una formació amb tants components els complica els trasllats i les actuacions, ja que precisen de llocs grans i amb uns equips de so a la mida. Aquesta formació de músics neix a Rambla Music, una escola que té les seves instal·lacions a l’escola de santa Teresa de Jesús de Tarragona. En paraules de Paco Martín, que també n’és el director, «Rambla Music és un concepte d’ensenyament que vol apropar la música a tothom a la ciutat. L’equip de professors proposa un model educatiu, dinàmic i divertit que posa a l’abast de l’alumne tot un món d’experiències a través de la música i dels seus valors».

tracking