Diari Més

Andrea Lería guanya el premi Tapiró de pintura de la Biennal d'Art de la Diputació

El Julio Antonio d'Escultura ha estat per a l'obra 'Fotre el camp', de Roger Caparó

Els premiats al costat de les seves obres guanyadores.

Andrea Lería guanya el premi Tapiró de pintura de la Biennal d'Art de la DiputacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona ha encetat la Biennal d'Art 2017 amb el lliurament dels reconeguts premis Tapiró de pintura i Julio Antonio d'escultura, d'àmbit estatal, i la inauguració de l'exposició d'una selecció dels treballs presentats.

'Jardín ceniza', de l'artista Andrea Lería Oses s'ha emportat el guardó de pintura, que enguany arriba a la 40a edició, mentre queel premi d'escultura, s'ha atorgat a l'obra 'Fotre el camp', de Roger Caparó Ferrant.

El veredicte del concurs s'ha fet públic aquest divendres al vespre al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT), en un acte presidit pel diputat delegat de Cultura, Joan Olivella, i que ha comptat també amb la presència de la directora del MAMT, Rosa M. Ricomà, i la representant del jurat i presidenta de l'Associació Catalana de Crítics d'Art, Cèlia de Diego.

Els premis tenen un doble vessant: una dotació en metàl·lic de 6.000 € per a cadascuna de les especialitats i la realització d’una exposició individual a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Art Modern de Tarragona, amb l’edició del catàleg corresponent, en un termini màxim de dos anys des de la concessió del premi.

Els premiats

40è Premi Tapiró de pintura: Jardín ceniza, d’Andrea Lería Oses Accèssit: 'Projecte retornar/llar', de Núria Rion Virgili

Menció honorífica: 'Pablo Serra', de Carlos Zuniga 38è Premi Julio Antonio d’escultura: 'Fotre el camp', de Roger Caparó Ferrant Accèssit: 'L’hàbit no fa el monjo', de Marc Anglès Cacha Mencions honorífiques: 'Migració 2', de Núria Fernández Estopà, 'Fragment', de Sergi Quiñonero Ortuño

tracking