Diari Més

Municipal

La CUP es queixa de la manca de transparència de l'Ajuntament en relació a la Budellera

La formació anticapitalista lamenta que el consistori sigui l’onzè menys transparent de l’Estat segons l’indicador ‘Transparency International España’

L'estrebada d ela bossa de mà es va produir a prop de la plaça de la Font.

L'Ajuntament de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Tarragona ha lamentat que l’Ajuntament de la ciutat sigui l’onzè menys transparent de l’Estat, segons indica l’Índice de Transparencia de los Ayuntamientos, publicat aquest cap de setmana per Transparency International España. El consistori tarragoní es troba en el 99 lloc d’un total de 110 que inclou els més grans de l’Estat. Segons la formació capitalista, «aquestes dades corroboren moltes de les denúncies públiques que des de la CUP hem fet en els diferents plenaris i que moltes ciutadans ens han fet arribar. A més, el grup polític ha volgut destacar la manca de transparència de l’Ajuntament en relació al pla de la Budellera.

El grup municipal exposa que els darrers quatre mesos, un cop retirat el pla de la budellera, han sol·licitat una informació en forma de preguntes adreçades a Ballesteros que s’han fet en reiterades ocasions al ple. En primer lloc volia saber quants cops s’ha reunit l’Equip de Govern de l’Ajuntament amb representats de la Junta de Compensació del PPU24 des que aquesta es va constituir. En segon lloc van sol·licitar ser informats de les dates, el lloc i els participants en dites reunions.

En un dels plens, Ballesteros es va comprometre a fer arribar aquesta informació a la CUP, que informa que «només se’ns va fer arribar el llistat de reunions de la Sra. Begoña Floria de l’any 2016». Segons la formació, el regidor d’urbanisme, Josep Maria Milà, els va fer arribar un mes i mig després el llistat de els seves reunions del 2016.

L’alcalde Ballesteros, en el ple municipal del juny del 2017, va demanar als regidors que facilitessin a la cup el llistat complet de reunions des que la Junta de Compensació «es va constituir». Però aquestes dades encara no han arribat. En aquest sentit, els capitalistes apuntes que «ens preocupa que algunes regidores i regidors tinguin problemes tan greus de comprensió lectora», perquè «no volem imaginar que ningú ens estigui impedint tenir accés a unes dades que són i han de ser públiques». La CUP espera i reclama que les dades demanades quatre mesos enrere arribin abans del proper ple.

ERC també lamenta la mala posició de l’Ajuntament en matèria de transparència

Per la seva banda, el grup municipal d’ERC-MES-MDC també ha lamentat la mala posició que ha obtingut l’Ajuntament en l’Índex de Transparència dels Ajuntaments de la Transparency Internacional España. El portaveu de la formació política, Pau Ricomà ha manifestat que «la transparència és la millor eina per lluitar contra la corrupció i per assolir una participació real de la ciutadania» i que «a Tarragona tenim molta feina per fer»

Els republicans insten un cop més l’equip de govern a treballar per assolir una transparència real de l’Ajuntament, ja que afirmen que «falta transparència i canals de participació directa de la ciutadania». En aquest sentit, els republicans defensen la creació dels Consells de Districtes.

Ciutadans proposa un decàleg amb mesures per treballar la transparència del consistori

El grup municipal de Ciutadans a Tarragona ha titllat de «vergonyosa» la posició de Tarragona en l’estudi sobre transparència i ha instat a l’equip de govern municipal a «treballar per trobar una solució». En aquest sentit, la formació ha proposat un decàleg amb mesures concretes per treballar la transparència de l’Ajuntament.

Ciutadans proposa diverses mesures com ara «la creació d’una Oficina Oberta de l’Alcalde perquè els ciutadans tinguin línia directa amb el màxim responsable de la ciutat sense intermediaris», «un resum setmanal de la feina de l’Alcalde i el seu govern», «la publicació a la pàgina web de l’agenda oficial de l’alcalde i els regidors de dilluns a diumenge» i «la celebració d’un debat anual, públic i obert a la ciutadania i entitats sobre l’estat de la ciutat».

tracking