Diari Més

Oscar Miguel Losada: Director de la Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona, BUMT

«Volem que la ciutat es faci seva la BUMT i conegui la seva part simfònica»

El dissabte 8 de juliol la BUMT oferirà al Teatre Tarragona el concert BUMT… i olé!, un espectacle de música simfònica combinada amb dansa

Oscar Miguel Losada dirigeix la banda de música des de l'any 2011.

«Volem que la ciutat es faci seva la BUMT i conegui la seva part simfònica»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Dissabte estreneu l’espectacle BUMT… i olé! Què ens hi trobarem?

—És un espectacle basat en el folklore flamenc. Però, a més, el Grup de Dansa Azaleas ballarà algunes de les peces que nosaltres interpretarem.

—És la primera incursió de la banda en aquesta música?

—A la banda ens agrada molt fer concerts temàtics. No n’hem fet cap sobre flamenc, però sí de jazz, o l’any passat mateix, que van venir els Quicos i vam fer jotes del territori… Ens agrada, una vegada a l’any, fer una temàtica una mica diferent, apartada del que és el món simfònic.

—Com estan sent els assajos i quines sensacions teniu?

—Van molt bé. Portem uns quants mesos de molt de treball, i la veritat és que, com més s’apropa el concert, més ganes tenim tots que sigui dissabte per mostrar tota aquesta feina. A més, aquests assajos també serviran perquè a finals de mes anem al Certamen de Bandes de Música de Màlaga i hi presentarem algunes de les peces que estem assajant.

—Als assajos ja heu treballat amb la companyia de dansa. Com ha estat, l’experiència?

—Hem tingut molt bones sensacions. Jo, com a director, ja coneixia les dues parts, la banda i la companyia de dansa, però veure-ho junt tot és molt diferent. Hem passat mesos treballant la música, però quan veus que algú l’està ballant, li veus un color diferent.

—Fins a quin punt sobre l’escenari la combinació pot arribar a ser emocionant, tant per al públic com per a la banda?

—Els compositors que hem triat tenen molt de prestigi i componen música per a banda de gran complexitat. En triar el repertori buscava que la força estigués en la música, però si a això li sumes la força de la dansa, hi estàs afegint el punt de més perquè l’experiència sigui molt emocionant.

—L’any que ve la BUMT celebra 25 anys. En quin moment es troba la banda?

—Estem en un moment d’expansió. A part de la banda simfònica, tenim una escola de música i dues formacions, la Banda juvenil i la infantil, totes dues amb una clara vocació pedagògica. A part, ens trobem immersos en un període en què volem que la gent de Tarragona se senti com a seva la banda de música. Tothom ens coneix quan estem al carrer, tocant l’Amparito o a les processons, però volem que es conegui també la part més important, que són els concerts, la versió simfònica de la banda, que és el que ens exigeix el màxim treball. Cal recordar que aquesta entitat va sorgir de la ciutadania, d’un grup de músics de Tarragona que fa 25 anys van decidir que volien continuar amb la tradició de bandes de música a Tarragona.

—Ja heu començat a pensar com celebrareu el 25 aniversari l’any que ve?

— De moment no hi ha res tancat, però segur que donarem un to especial a tots els concerts.

tracking