Diari Més

El complex esportiu de Campclar i la pista d'atletisme obriran el 2 d'octubre

L’edifici ha canviat de fisonomia: tindrà una nova entrada inferior, una ampliació de gimnàs i oficines, un pati interior i una sauna i bany de vapor

Imatge de l'estat actual deles obres al Complex esportiu de Campclar.

El complex esportiu de Campclar reobrià portes el 2 d'octubreCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El complex esportiu de Campclar i la pista d’atletisme estan gairebé acabats, i obriran les seves portes a la ciutadania el proper mes d’octubre. Les obres de l’edifici s’han executat en quasi el 90% de la totalitat, i això permetrà que els socis del Patronat d’Esports i el conjunt dels tarragonins «puguin gaudir d’un nou equipament, molt més confortable, però amb els mateixos avantatges que abans i a partir del dia 2 d’octubre», segons expressava la regidora d’Esports, Elisa Vedrina.

Les obres al complex esportiu consten de la reforma integral dels vestidors de la piscina i de la zona de serveis de la instal·lació poliesportiva. Un dels majors reptes era adaptar els accessos per a les persones en cadira de rodes, un deute pendent d’aquest equipament, que es va inaugurar l’any 1985. L’accessibilitat ha millorat amb escreix: s’ha creat una entrada a peu de carrer i s’ha instal·lat un ascensor per arribar a la part de dalt. La planta inferior, totalment nova, tindrà la recepció, els vestuaris i el pati interior, encarregat d’il·luminar l’edifici.

A la primera planta, s’han ampliat la zona de gimnàs. Abans hi havia tres àrees, i ara n’hi haurà cinc, en un espai de 750 metres quadrats, fet que permetrà que hi hagi classes dirigides. D’altra banda, també s’han ampliat les oficines, on es traslladaran els treballadors del Patronat durant els mesos d’estiu.

A la zona de la piscina, també hi haurà canvis notables. En primer lloc, per la construcció d’un lavabo al costat de la piscina, equipament que abans no existia, ja que calia anar fins a l’interior dels vestuaris. I en segon lloc, perquè s’han construït una sauna i un bany a vapor, serveis que abans tampoc existien. La piscina del complex esportiu de Campclar estarà connectada amb la piscina olímpica, ubicada a l’esquerra de l’edifici. La connexió es realitzarà sota terra, amb l’objectiu d’aprofitar una instal·lació tècnica pels dos equipaments.

En total s’han remodelat 1.591 metres quadrats de la planta baixa i 982 del primer pis. El pressupost dels treballs en aquesta instal·lació és de 1.165.928,41 euros, IVA inclòs, aportats per la Diputació de Tarragona. Segons expressava Agustí Pujol, d’ECC Enginyeria, «l’arquitecte Víctor Pujol va rebre l’ordre de fer un maquillatge a l’edifici, però ell va voler anar una mica més enllà, va ser agosarat i ha canviat la fisonomia de l’estructura».

El regidor comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, expressava que «hem aconseguit els dos objectius que ens havíem marcat amb aquest complex: d’una banda, tenir-lo disponible pels Jocs del Mediterrani; i de l’altra, millorar les prestacions d’un equipament pels usuaris del Patronat». Sobre aquests, afegia, «seran els millors per fer una prova test, perquè seran els que vindran diàriament a utilitzar-los».

D’altra banda, a l’estadi d’atletisme, s’ha fet una remodelació integral que han permès refer la pista, la graderia i els serveis auxiliars. En concret s’ha remodelat l’edifici de vestuaris i magatzem, millorat la il·luminació de l’estadi i construït una pista coberta d’entrenament, ubicada sota la tribuna principal, de 80 metres de longitud. La capacitat de l’estadi serà de 1.250 localitats (ampliables amb graderies efímeres fins a 4.000 durant els Jocs i altres competicions esportives). Les obres de l’estadi tenen un pressupost de 2.647.601 euros, IVA inclòs, diners aportats pel Consejo Superior de Deportes i la Diputació de Tarragona.

Amb tot, Villamayor expressava que «la remodelació del complex esportiu i de l’estadi d’atletisme de Campclar és una de les proves més palpables de la importància del llegat que deixaran els Jocs Mediterranis. La ciutadania i el teixit esportiu del territori podran gaudir, fins i tot abans de la celebració de la competició esportiva, d’unes instal·lacions remodelades de primer nivell».

L’estadi d’atletisme, la piscina olímpica i el Palau d’Esports seran objecte d’una prova test al llarg de l’any vinent. Aquesta prova serà una exhibició, un campionat o qualsevol competició, nacional o autonòmica.

tracking