Diari Més

La formació de famílies vulnerables a les escoles millora el rendiment dels fills

És un dels resultats del projecte Edufam, coordinat pel grup de recerca MEDIS de la URV, en què participen sis universitats espanyoles

Una sessió formativa

La formació de famílies vulnerables a les escoles millora el rendiment dels fillsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Identificar les característiques i l’impacte social de programes de formació de famílies destinats a col·lectius vulnerables a escoles de primària. Aquest ha estat l’objectiu del projecte de recerca i desenvolupament Edufam, un estudi de tres anys de durada en què ha participat un equip de vint investigadors de sis universitats que ha rebut la implicació de vuit centres educatius de Catalunya, Castella i Lleó, el País Valencià, Andalusia i el País Basc. Són escoles amb un alt percentatge de famílies en situació de vulnerabilitat.

La recerca ha consistit a analitzar la formació que es fa en aquests centres i l’impacte que té per al centre educatiu, per a l’entorn i per a les famílies, tant per als pares i mares que assisteixen als cursos com per als fills. Del seguiment que s’ha fet de la formació durant tres anys, l’equip investigador ha comprovat, entre altres aspectes que, pel que fa a l’alumnat, ha millorat el seu comportament a l’aula i també elements clau vinculats amb l’èxit educatiu com l’augment de la motivació cap a l’aprenentatge, l’increment de les expectatives educatives, la millora del comportament, la percepció de benestar al centre educatiu i la identificació de referents educatius.

Participar en la formació els ha aportat més oportunitats per accedir al mercat laboral, ja que en alguns casos han participat en cursos per aprovar l’ESO. Pel que fa als fills, a banda de la millora en els resultats educatius, en el comportament i en l’increment de les seves expectatives futures, s’ha vist un augment de la motivació cap a l’aprenentatge i de la participació en iniciatives.

tracking